|

Tre glade Frøy-jenter på banesamling i Sola

Jenter fra mange klubber var med på samlingen i Sola. IF Frøy var meget godt representert med Madeleine, Emilie og Henriette.

Tre Frøy-jenter var med da Like Muligheter i samarbeid med Tour of Scandinavia arrangerte jentesamling i Vår Energi Arena i Sola sist helg. Her er en rapport fra Henriette Götz.

Vil du ha det like gøy på bane med Frøy? Da bør du melde deg på samlingen i Sola 17. til 19 februar. Les mer her.

Madeleine Götz, Emilie Taug og Henriette Götz sammen med den tidligere proffsyklisten Emilie Moberg,
som er ambassadør for Like e Muligheter Sykkel.

«Like Muligheter er et verdiprosjekt som jobber målrettet for at jenter skal få samme rammebetingelser som gutter i idretten, Jenter mellom 13-26 år var velkomne til å delta, uansett hvilken gren man driver med.

Selvfølgelig var vi tre jenter som fra IF Frøy som fløy nedover fredag formiddag for å representere klubben. Det var  Emilie Taug, Madeleine Götz og Henriette Götz.  I samarbeid med den tidligere toppsyklisten på landevei, Emilie Moberg som ambassadør sørget  Like Muligheter sørget for en innholdsrik, lærerik og morsom samling for alle jentene.

Fredag klokken 16 kom det jenter fra fjern og nær til Sola Arena, klare for samling. Etter en kort introduksjon av samlingen med utdeling av goodiebag til enhver, var det klart for å sykle litt på bane. De aller fleste jentene dro på seg sykkeltøy, fikk utdelt sykler og gikk spente opp til banen. Her skulle vi få gjennomføre et akkrediterings-kurs. På kurset lærte vi hvordan vi skal manøvrere på bane, både alene og i grupper. Vi lærte hvordan man justerer fart, hvordan man kommuniserer på banen og hvordan man behersker vekslinger. Vi fikk også prøvd oss på fartsøkninger og hvordan man bruker hele banen.

Madeleine hadde dette kurset fra før, men valgte å delta igjen for å berolige  de andre jentene,  som var litt skeptiske til dette med fast nav og å skulle sykle i en vegg.. Vi bestod kurset med glans, og de første to timene på bane denne helgen var med det unnagjort. Da

Da klokken nærmet seg 21 var vi ankommet hotellet og klare for middag. Resten av kvelden bestod av å bli litt bedre kjent med de andre jentene og utveksle erfaringer og tanker etter dagens baneøkt, før alle krøp til sengs rundt 22:30. Tidlig lørdag morgen var vi klare for nok en baneøkt på Sola Arena. Etter  hotellfrokost var lagrene fylt, og vi gledet oss masse til å få prøve nye ting på banen.

Dagens instruktør var Pernille Feldmann, som også ledet oss igjennom fredagens kurs. På planen stod oppvarming med 3 gangher 10 runder, hvor de første 20 rundene skulle gå i et moderat tempo, før de siste 10 skulle være progressive. Vi delte oss i to grupper og kjørte på. Deretter skulle vi få prøve oss på spurter, hvor vi skulle ligge høyt i banen og spurte ut av svingen mens vi «stupte» ned mot svart linje. (For de som ikke har syklet på bane før er banen bygd opp med svart strek nederst i banen, før det bygger seg oppover til rød strek, og ender på blå strek som er øverste del av banen)

Etter dette ventet 2 gangwr 10 runder på moderat fart med vekslinger hver runde, før vi avsluttet økten med en konkurranse. Vi ble delt opp i to lag, med fire på hvert lag. Konkurransen gikk ut på å få bakerste rytter først i mål. Den første rytteren skulle ligge foran og dra i én runde før hun la seg ut og var «ferdig». Da kom rytter nummer to opp og dro én runde, før hun også la seg ut og lot rytter nummer tre dra én runde.

Til slutt var det bare rytter fire igjen, som måtte kjøre alt hun kunne alene på den siste runden. Vi startet på hver vår side av banen, og her fikk vi virkelig kjenne på konkurranseinstinkt, samtidig som vi fikk testet evnen til å tenke taktisk med lagoppsettet.

Vi kjørte skikkelig bra og ga det andre laget en real fight. Før vi visste ord av det var nok en økt ferdig, og nå var det klart for lunsj. Etter måltidet kom det flere for å holde foredrag for oss, blant annet Karl Lima fra Team Coop Hitec Products, Pernille Feldmann og Amalie Lutro, i tillegg til at vi fikk et intervju med Anita Stenberg på Teams. Videre presenterte Like Muligheter sitt prosjekt, og Roy Moberg informerte om LM-bloggen og prosjektets planer videre. Det var en relativt sliten gjeng som dro tilbake til hotellet i 15-tiden. Vi fikk klemt inn en kort styrkeøkt mens de andre jentene slappet av, før vi dro videre til Fangene på fortet for litt teambuilding.

Kvelden ble avsluttet med pizza og litt sosialt, før alle var tidlig i sengs. Etter å pakket bager og sjekket ut av hotellet, dro vi tilbake til Sola arena søndag morgen. Litt slitne, men klare for siste baneøkt. Denne gangen var May Britt Våland instruktør, og hadde lagt opp til en skikkelig økt! Vi startet med 3 ganger 10 runder oppvarming, hvor May Britt stod med klokken og tok tiden på oss per runde. Poenget med dette var å få tilbakemeldinger på farten, og øve på å kjøre jevnt, selv med vekslinger underveis. Dette var krevende nok for flere av oss, og det å kjøre jevnt viste seg å være lettere sagt enn gjort, når flere av jentene var på litt forskjellige nivåer. Men, vi prøvde så godt vi kunne! Etter oppvarmingen kjørte vi 6 ganger 6 sekunder spurter på svart linje, hvor annenhver spurt var sittende og stående. Dette gjorde vi to ganger.

Det neste vi fikk prøve var et scratch-race. Dette var egentlig en fellesstart, hvor det var om å gjøre å komme først over målstreken etter 5 runder. Vi ga selvfølgelig alt vi hadde, og presterte til pall i vår gruppe, etter å ha vært den mest offensive rytteren i feltet. Det tar vi med oss, som terrengsyklister uten peiling på feltkjøring og taktikk. Etter en liten pause var det klart for poengløp, et ritt med et enda større preg av taktikk. Her kjørte vi 10 runder, hvor det var om å gjøre å krysse målstreken først etter 5 runder, og etter 10 runder. De fire første fikk poeng, og det var doble poeng på siste spurt. Farten var høy fra start, og vi fikk virkelig kjent på høy puls og enda høyere fart i det første spurt gikk.

Frøy-drakten passerte ut på den sjette runden som nummer to, og dro med seg poeng fra første spurt. Da  det ringte i bjellen og det stod «1» på tavlen, tråkket vi til og ga alt vi klarte. Det holdt til nok en pallplass.

Uten å prioritere resultater, og heller satse på erfaringene og hvor gøy det var, skrøt vi av hverandre og var helt sinnsykt imponert av hverandres prestasjoner. For et lag vi var!

Det var liten tid til nedkjøring før de to timene var over, og vi pakket derfor med oss tingene våre og gikk i dusjen. Samlingens siste måltid var en lunsj på arenaen, med oppsummering av helgen og prat om hvordan vi skal fortsette å gjøre hverandre gode.

Etter dette dro alle jentene hvert til sitt, mens vi rettet snuta mot Stavanger lufthavn og videre mot Oslo. En utrolig lærerik helg var nå over, og vi var ordentlig slitne alle tre. Nå gleder vi oss til velodromen i Asker står klar, så vi kan kjøre enda mer på bane. Takk for denne gang, Sola Arena!»

Prosjektet Like muligheter Sykkel er etablert av Like Muligheter i samarbeid med Tour of Scandinavia – tidligere Ladies Tour of Norway. Prosjektet skal ha flere samlinger utover sommeren, som det er mulig å bli med på for jenter i Frøy. Les mer her.