Tour of Flanders Cyclo

Det har blitt en tradisjon at Frøy stiller med folk på amatørutgaven av Flandern Rundt og i år var intet unntak. Ti personer fra Frøy og to fra Rye var med denne gangen

Ti personer valgte mediumdistansen på 137 km / 1600 høydemetre. Dette mikset med 50 km med brostein så har du en ide om hva dette er.

To av oss gikk for full distanse (Daniel og Sven fra Rye XP), hvor starten gikk i Brugge og en transportetappe på 110 km før løypa går inn i mediumløypa. Totalen her er ca 240 km.

Gjengen i Oudenaarde
2016: Kort resyme

Vi ankommer torsdag og skrur sammen sykler og tar en testtur. Fredagen brukes til gjennomkjøring som inkluderer Eikenberg, Stenbedrijkes, Taijenberg, Koppenberg, Paterberg og selvfølgelig Oude Kwaremont.

Selve rittdagen

Meget godt organisert ifra rittarrangøren. Vi ankommer syklende ifra gården som vi bor på. Startslot er mellom 0700 – 0900.

7 grader og tørt med lovnad om sol, det inntreffer ikke men vi er glade for at det ikke regner. Belgierne og andre som deltar er her for å gjennomføre, ikke for å slå rekorder. Dette er mulig i bakkene (Hellingen) hvor tiden starter i bunn av bakken og stopper på toppen. Arrangøren har også montert video-opptak slik at du kan se deg selv i alle bakker.

Halvveis i rittet er vi tilbake ved start, der vi spiser.

Ut på neste sløyfe

Vi kjører etter 6 km rett inn i Koppenberg med 22 % stigning. Ja dette vet vi er heftig! Ikke mulig å kjøre helt opp pga. 500 meter kø inn i bakken. Rett etterpå åpner arrangøren chicken run pga. press inn i bakken. Det er mulig for de som vil/kan å kjøre en sløyfe rundt bakken.

500 meter med kø

Etter Koppenberg går det bratt ned og til høyre. Vi sykler langs veien 500 meter og inn i Stenbedriikes, dette er ett laaangt brosteinparti som avsluttes med en lang nedoverbakke med brostein. Her står ryttere på begge sider og skifter slanger. Flasker og annet ligger strødd. Inn i Taaienberg, forbi gården der vi bor og klar for neste sektor Oude Kwaremont.

Først en real knekker på brostein og så jevn stigning på 6,6% i 2000 meter til. Inn på veien og ned til Paterberg.

Inn til venstre langs ned en gangvei, da ser vi en åsrygg som dukker opp på høyre side. Ja dette er Paterberg. Kjører ned til bunn og veien stikker til høyre 90 grader. Ikke mulig å tjene noe fart her. Mange syklister har ikke valgt å gire ned før man går inn i bakken og de står febrilsk på begge sider og girer ned.

Det ser ut som om bakken stiger rett til himmelen dekket med brostein. Midt i bakken er det ett lite platå, de fleste har fått nok, de andre fortsetter videre, sakte, sakte … Ferdig med Paterberg, inn og ut på gangveier og deretter siste etappe på veidekke inn til Oudenaarde.

Jon Flydal og Kjartan sykler effektivt på 4:20.

Vi andre velger å kjøre samlet og venter på hverandre, effektiv sykkeltid på 5:30.

Rye gutta kjører bra på 7:20 (240 km). De misset fellesstarten fra Brugge, fordi de måtte levere inn bagasjen 5 km unna starten. De måtte derfor kjøre partempo inn til første sektor etter 110 km.

Målgang
Søndag – proffrittet
Fronten

Vi vet hvor det er smart å sykle for å rekke over flere steder i løypa. Ut på sykkelen og ned til Eikenberg, så Kanarienberg og til slutt Taijenberg. Belgiere i ekstase alle steder. Sykkelfest!

Kanarienberg

Rett tilbake til gården når hovedfeltet har passert. God lunch med finalen på TV.

Taijenberg Kristoff banker på
Mandag – siste dag

Det er på tide å få ett hakk i beltet til, Sykkelturen går til Gerhardsbergen, og sykling opp den sagnomsuste Muur, eller Kaapelmur.

Asbjørn og Asle - Kapelmuur Gerhardsbergen

En meget fin sykkeldag og sykkelferie.

Mvh
Øyvind Danielsen

Relatert innhold