Tord best på tøff åpningsetappe

Det ble som ventet en tøff og spennende første etappe i Arctic Race of Norway. Tord Sundhagen var den mest aktive av Frøy-Bianchis ryttere, og var med i flere bruddforsøk.

Toppbilde: Arctic Rac of Norway går i flott nordnorsk natur. På bildet passerer feltet brua over Saltstraumen sørøst for Bodø.
Foto © Artic RAce og Norway/ASO

Tord ble også beste ryttere fra Frøy-Bianchi på 33.plass. I tillegg til Tord satt også Oddbjørn Klomsten Andersen, Elias Angell Spikseth og Halvor Tandrevold med hovedfeltet til mål, og fikk samme tid som vinneren Kenny van Hummel fra Vacansoleil-DCM.

Planen var åvære med i tidlige brudd Frøy-Bianchis ryttere var aktive den første timen, men feltet var ikke villig til å la brudd gå. Meget høy fart første timen – 48 kilometer i timen i snitt – gjorde det vanskelig.

Massespurt

Mot mål ble det et massespurt. Laget var godt med inn mot mål, men på den siste kilometeren falt de litt bakover.

 Det ligger an til flere massespurter de nærmeste dagene og rytterne rapporterer om fin form, så forhåpentligvis er det bare noen små justeringer som skal til førde i er med og kjemper om de store plasseringene.

Sigurd savnes

Fredag går etappen i Lofoten. Været ser ut til å klarne opp, og det kan bli en fantastisk dag i nord. Savnet av en syk Sigurd Nesset vil merkes fredag. Da det er en innlagt spurt i Leknes, hvor han kommer fra.

Procycling.no hadde for øvrig en reportasje om førsteårsseniorene Trond Håkon Trondsen og Henrik Evensen. Den kan du lese ved å klikke på lenken til høyre.