Terreng-eliten samlet timer og mil i Tyrkia

De siste ti dagene har elitegruppen på terreng tilbrakt i Alanya, Tyrkia. Her har gruppen samlet timer og mil på setet i tillegg til å bli mer definert som lag.

Toppbilde: Hele laget samlet etter bakkeintervaller. Fra venstre Celine Solheim, Henriette Handal, Miriam Sivertsen, Mads Pettersen, André Johansen og Maria Dammen.

terrengsamling_tyrka_liste
Lagets motivasjon og viljestyrke ble satt på prøve under sprintintervaller i 8 grader, motvind og hagl. ra venstre Celine og Henriette.

Fokuset har ligget på mengdetrening, i tillegg til intervaller hvor utøverne har kunnet matche seg mot hverandre og dermed få en ide om hvordan de ligger i forhold til hverandre etter utallige timer på rulla så langt i vinter. 

Sterkere som lag

– Oppholdet har gjort oss mer definert som en gruppe og gjort oss oppmerksomme på egne og hverandres styrker og svakheter, sier Henriette Handal som er en av de seks rytterne som var med på samlingen.

Med første samling sammen som et lag lå fokuset mye på å skape et godt miljø og bli mer kjent med hverandre som personer og utøvere.

– Selv om vi når alt kommer til alt konkurrerer på egenhånd, handler det mye om å gjøre hverandre gode innad i laget og dette krever at vi kjenner hverandre godt og kan jobbe sammen. Det har disse dagene vist at vi klarer, sier Celine Solheim etter samlingen.

Testing av UCI-løype

En av lagets økter ble kjørt i en XCO løype hvor den tyrkiske nasjonale cupen skal arrangere UCI ritt i oktober. Her kjørte utøverne intervaller i mer krevende terreng og måtte dermed brått børste støv av teknikken.

– Løypa hadde raske flytpartier som krevde fult fokus og vi måtte dermed prestere både mentalt og fysisk, sier André Johansen som er en av de to seniorguttene på laget.

Elitegruppa kan også følges på instagram hvor de legger ut litt om hvordan de trener og jobber fram mot og, i sesongen: @iffroyterrengelite