Terreng-Andre slo landeveisekspertene

Terrengsyklisten Andre Johansen slo til med en kanonspurt og slo alle landeveisrytterne i deres spesialgren i klubbmesterskapet i går. Blant kvinnene var Trine Hansen best.

Toppbilde: Her er klubbmestrene 2016 i fellesstart. Fra venstre Vegard Stokke ( M15-16); Andre Johansen (M senior), Henrik Farstadvold (M 13-14), Henriette Ancelica Bakkeli Götz (K 15-16), Oda LaForce (K 13-14) og Trine Hansen (K senior)
Foto © Jørn Michalsen

30082016_spurt_senior

Feltet blant seniorene som syklet to runder i fellesstarten fra Siggerud lå lenge samlet. Inn mot mål så det lenge ut som om Robert Lille-Rødberget klarte å tilrive seg et avgjørende forsprang. Bildet tatt få meter før mål viser at han hadde en knapp ledelse på Andre Johansen. På målstreken fikk Andre kastet sykkelen foran, og målfotoet viste at han var først.

Favoritt sammenlagt

Imponerende sykling av terrengsyklist Andre, som nå ligger godt an til å sikre seg sammenlagtseieren i alle grenene fellesstart, tempo og rundbane.

Blant kvinnene var Trine Hansen klart best, med Trude Aalerud på andreplass. Hyggelig var det at flere kvinnelige klubbmedlemmer prøvde seg på landeveien. Vi håper de deltar i alle displinene, slik at det blir konkurranse om sammenlagtseier også blant kvinnene. Selv om Trine er favoritt på tempoen, vil hun bli slått av mange andre i terrenget, så her kan det bli spennende.

Imponerende av Vegard

15-åringen Vegard Stokke stod for en av de beste prestasjonene under fellesstarten. Han kom i mål som nummer fire i seniorfeltet, bare slått av Andre, Robert og Phan Åge Haugård.

Også i de yngste klassene ble det kåret klubbmestre. Hele fem deltakere stilte til start i menn 13-14, med Henrik Farstadvold som den raskeste. Oda LaForce vant K 13-14 og Henriette Angelica Bakkeli Götz K 15-16.

Tempomesterskap torsdag

Klubbmesterskapene fortsetter med tempo fra Tusenfryd til Hvervenbukta torsdag 1. september. Har du ikke alt meldt deg på, kan du etteranmelde deg på epostadressen medlemsservice@froy.no til klokken 17.00 onsdag, eller i sekretariatet i Hvervenbukta fram til 18.00 torsdag. Der henter også de som alt har meldt seg på sine startnummer.

Mesterskapene avsluttes med terreng rundbane fra Skullerud onsdag 7. september. Da kåres også sammenlagtvinnerne.

Resultater fra km fellesstart finner du via lenke til høyre. Der ligger også foreløpig startliste i tempoen torsdag.

Relatert innhold