Temakveld om vintertrening 7. november

Frøy inviterer til temakveld om vintertrening mandag 7. november klokken 18.00 i Osloidrettens hus på Ekeberg. Blant det du får vite er hvordan du best mulig skal kunne utnytte wattsyklene i vinterens innetrening.

Toppbilde: Det er ingen grunn til å trene inne bare fordi det er vinter og snø, mener Katrine Hofstad. Dette bildet er fra Maridalen i januar.
Foto © Katrine Hofstad

Ole Christian
Ole Christian Fagerli snakker om hvordan han trente om vinteren for å komme i Norgestoppen i rundbane.

«Hvordan trene gjennom vinteren, for å sykle fortest mulig til sommeren?»

Det synes initiativtaker Øyvin Wormnæs at flest mulig frøyere bør få vite mer om. Han har derfor trommet sammen til temakveld 7. november, med spennende faglig innhold.

Legg grunnlaget

Vintertreningen er grunnlaget for hele sesongen. Vi har alle begrenset tid og anledning til trening, så det gjelder å få mest mulig ut av den. Et bedre grunnlag når våren kommer gir morsommere sykling gjennom sesongen enn et dårligere. Uansett nivå.

Tema for kvelden er derfor kunnskap vi kan bruke til noe. Hvorfor trener jeg, hvilket mål har jeg? Hva skjer når jeg trener? Konkret, hva er grunnlag? Hva er vanlig å trene i hvilke perioder frem til sesongstart? Hvordan trene ute når det er kaldt, vått og snø? Vi har nå wattsykler på spinningen, hva skal jeg tenke på da?

MÅLET er at alle skal komme ut med flere redskaper i verktøykassa.

HVEM er dette for? Kvelden er for alle, fra de reneste treningsnoviser til durkdrevne ringrever. Forbered gjerne spørsmål!

Programmet, som vil oppdateres løpende:

1. Evaluering og hva det betyr for treningen – hvorfor gjør jeg dette?

Dagfinn Bang-Johansen

Den aller første delen av vintertreningen er evaluering. Nådde jeg målene mine? Hvilke styrker hadde jeg? Hva bremset meg? Hvilke mål har jeg for neste sesong. Hva kan hindre meg i å nå dem?

2. Hva trener vi om vinteren og hva er grunnlag?

Øyvin Wormnæs

Nå er det på tide å se mer på selve treningen. Øyvin går gjennom noen av veiene til Rom. Hvilke egenskaper skal trenes opp? Når skal de trenes opp? Hva må vedlikeholdes? Med noen eksempeløkter og plan.

3. Hvordan trente jeg for rundbane, og hva ville jeg gjort annerledes?

Ole Christian Fagerli

Dette er kanskje kveldens høydepunkt. Ole Christian er nemlig ikke bare vår kontakt hos Kalas. Han var i flere år profesjonell terrengsyklist, med to NM-gull, Nordisk mester, to Norgescup sammenlagt, og var ikke minst vår beste i verdenscupen og verdensrankingen på en stund, unntatt Gunn-Rita. Og han er flink til å snakke, både til høy og lav.

Ole Christian forteller om treningen som tok ham til internasjonalt nivå, og hva han lærte av det.

4. Planen bak programmet til Frøy Comp

Terje Hullstein

Terje forklarer om treningen som har gitt oss en dominerende plass i mastersklassene i Norge, og ikke minst flere VM-gull. Inkludert i hans innlegg er informasjon om hvordan innetreningen med wattsykler på Skullerud Sportssenter fungerer.

5. Å sykle ute om vinteren i praksis

Katrine Hofstad

Katrine er en av våre beste elitesyklister. Hun er aldri å finne hverken på spinning eller rulle, hun sykler all trening ute. Sommer som vinter. Hva gjør hun praktisk for å trosse vær- og føreforhold?

Osloidrettens hus er kontorbygget som ligger på vestsiden av Ekeberghallen. Møtelokalene er i tredje etasje.