Tapetserte pallen i Terrengsykkelrittet

Terrengsykkelrittet ble en maktdemonstrasjon av IF Frøy. Og det var jentene som førte an, med hele seks førsteplasser.

Toppbilde: Denne blide gjengen jenter var blant de som hadde en flott dag i Terrengsykkelrittet lørdag. Fra venste Elisabeth Eriksen, Mette Emilie Jakobsen, Wenche Madsen Eriksson, Mette Simonsen Vollset, Kristin Øidvin, Mariama Jammeh og Marie Bytingsvik.
Foto © Jørn Michalsen

IMG_4877
Martine Opsahl gikk til topps i kklassen K 15-16 år.

En fantastisk terrengsykkeldag i Østmarka ble toppet med meget gode sportslige prestasjoner fra arrangørklubben.  Totalt ble det 18 pallplasser. Jentene sikret seg seks førsteplasser,  to andreplasser og en bronseplass. For gutta ble tallrekkefølgen nesten den motsatte, to-to-fem.

Godt terrengarbeid

Rittet viser hvilket godt arbeid det drives i terrenggruppene i Frøy – fra de yngste til de som er eldre. At klubben nå også har mange jenter og kvinner som sykler sti, er meget gledelig. Det hører vel også med at også hun som leder Norgescupen er medlem av Frøy.

Henriette Götz var yngste vinner fra Frøy. Hun tok seier i klassen K 13-14 år. Wenche Madsen Eriksen den eldste. Hun triumferte i klassen K 50-54.

IMG_4873
Henriette Götz var best i den yngste jenteklassen med rangering av deltakerne
Foto © Jørn Michalsen
Jublende i mål

– Det var så moro å sykle i dag, helt fantastisk, jublet Wenche da hun kom i mål – og det var før hun visste at hun vant klassen.

I mellom disse aldersklassene fikk vi seiere av Martine Opsahl, Magdalena Kwarta, Trude Elde og Nina Malme Gulbrandsen. I tillegg ble Brit Bakken og Kristin Øidvin nummer to og Anne-Mette Klokkerud nummer tre.

Terrengteknikkjentene

Om resultatene var positive, var det enda mer imponerende at Frøy stilte hele 13 deltakere i kvinneklassene fra 13 år og oppover. Deltakelsen har aldri vært så god som dette. Æren tilfaller ikke  minst teknikkgruppa som Mette Vollset og Tor Magnus Kolflaath driver. Den gruppa fikk for øvrig meget positiv omtale i Dagens Næringslivs Aktiv-seksjon fredag. Du kan lese saken via lenke til høyre.

IMG_4892
Nina Malme Gulbrandsen (til venstre) og Wenche Madsen Eriksson vant hver sin klasse i Terrengsykkelrittet
Foto © Jørn Michalsen

I herreklassene ble Colin Eick Frøys vinner, med triumf i klassen 40-49 år. Petter Stiland gikk også til topps i klassen 30-34 år Her tok Tom-Ole Løvås og Trond Larsen andreplasser.  Adrian Myhrvold,  Ted Johansen, Mads Pettersen, Tor-Magnus Kolflaathog Thomas Færgestad sikret seg også pallplass.

Beste ritt noen gang

Også klassevinner Colin Eick var meget fornøyd med dagens ritt:

– Jeg tror aldri jeg har syklet et så bra ritt noen gang, sa han til speaker Øyind Aas etter målgang.

Blant mange gode plasseringer ellers er det verdt å nevne at evigunge Tom Larsen ble nummer ti i eliteklassen.

Du finner bildekarusell fra rittet med pallbilder av alle medalistene som var tilstede under seierssermonien.

IMG_4898
Få fortjente klasseieren i Terrengsykkelrittet mer enn Trude Elde. Hun merket løype både torsdag og fredag, og lørdag var hun best i klassen i selve rittet. Ikke rart smilet er på plass under seierssermonien
Foto © Jørn Michalsen