Sykkelkrosspremiere for Frøy og Marcus

Marcus er fem år, og gleder seg til å bli gammel nok til «å gå på Frøy». Lørdag fikk han sjansen til å sykle Norway Cross – klubbens første sykkelkrossritt noensinne.

Toppbilde: Marcus Guerrero- Wilner på vei over ett av hindrene i knøttekrossen under Norwav Cross.
Foto © Tobias Strøm

NC_5
Jonas Nermoen har startet knøttekrossen – og løper for å komme seg unna!
Foto © Tobias Strøm

Norway Cross på Ekebergsletta markerte åpningen av sykkelkrossesongen. Det var også premiere for IF Frøy som arrangør av sykkelkrossritt, til glede for rittsugne syklister. Det var A-klasse og B-klasse for kvinner og menn, juniorklasser og 15-16-årsklasser. Og ikke minst var det knøttekross for de aller minste.

Ideen om å arrangere sykkelkross oppstod blant noen av Frøys mange kreative medlemmer i fjor høst. Den utviklet seg raskt til å bli konkrete planer, og et spennende konsept ble utviklet med Ekebergsletta og åsen nord for den som arena.

Navnet Norway Cross spiller selvsagt på Norway Cup – som vanligvis avvikles i samme område et par måneder i forveien.

NC_1
Joachim Karlsen på vei over ett av hindrene
Foto © Tobias Strøm

Mange har vært med i planleggingen, men kjernegruppen har bestått av Patrick Paulsson, Jan Sølve Borlaug, Dagfinn Bang-Johansen, Anne May Guerrero- Wilner, Jonas Nermoen, Eivind Ekeli, Jon Flydal, Viktor Sveen Lorentz og Tobias Strøm.

De fortjener stor heder for jobben, som har gitt et nytt og spennende element til Frøys aktiviteter. Og planleggingen med tanke på neste år er allerede i gang. Norway Cross ble en suksess, og målet er dette skal etablere seg som åpning av sykkelkrossesongen.

Sportslig ble det seier til Fredrik Haraldseth fra BOC i herrer A, mens Frøys Martin Farstadvoll gikk til topps i juniorklassen. Blant kvinnene var Oda LaForce eneste junior, men hun knuste alle seniorkvinnene og fikk suverent beste tid.

B-klassen for menn var den største. Her ble det dobbeltseier til Frøy. Thomas Færgestad vant foran Colin Eick.

Alle resultatene finnes via lenke til høyre.

Både Frøys egen Tobias Strøm og Ola Morken var tilstede med kamera under rittet. Deres bilder kan du se via lenke til høyre.

NC_3_OM
Fredrik Haraldseth vant A-klassen for herrer under Norway Cross.
Foto © Ola Morken