|

Stopp! Vi du bli stasjonær vakt i landeveisritt?

Stasjonære vakters viktigste oppgave er å sørge for sikkerheten til deltakere, andre trafikanter og publikum. Foto: NCF

IF Frøy er på jakt etter medlemmer som kan tenke seg å være stasjonære vakter på landeveisritt. Er du en av dem?

Stasjonære vakter har viktige oppgaver i alle landeveisritt. De har utvidet myndighet sammenlignet med ordinære løypevakter, og kan blant annet stoppe trafikk under ritt. Ordningen ble innført i 2018, og IF Frøy hadde da ca 20 medlemmer som tok kurset. Deres sertifisering går ut nå, etter fem år.

Norges Cykleforbund har vært i tett dialog med veimyndigheter og politi, og resultater er at alle må ta fullt kurs på nytt for å kunne fortsette som stasjonære vakter. Det skyldes blant annet nye krav for sykkelritt.

Vår klubb har ikke arrangert veldig mange landeveisritt de siste årene -blant annet på grunn av pandemien. IF Frøy ønsker imidlertid å bli mer aktiv på det feltet i årene fremover – ikke minst fordi vi har ønske om å søke om NM i landevei i 2028. Det er året klubben fyller hundre år.

Første spennende oppgave blir Nordisk mesterskap i Masters på landevei 29. og 30 . juli. Det arrangeres på Romerike.

Vi ønsker derfor å etablere en solid base med stasjonære løypevakter.

Vi håper derfor flest mulig av de som tok kurs i 2018 og også andre landeveis-entusiaster i klubben melder seg. Å være stasjonær vakt gir et spennende innblikk i hvordan landeveisritt arrangeres, og du kommer på nært hold med de aktive.

Kurset består av et e-læringsprogram på fire timer og deretter et klasseromskurs en kveld på fire og en halv time. Det blir mange kurs utover våren, og IF Frøy planlegger å arrangere et eget kurs i mars eller april. Når de er klare blir kursene lagt ut i NCFs kurskalender.

Det er foreløpig ikke mulig å melde seg på kurs, men send gjerne en epost til  froy@froy.no dersom du ønsker å bli stasjonær vakt. Da sørger vi for at du blir informert. De som ble sertifisert i 2018 vil få direkte informasjon fra NCF, og vil også bli kontaktet av klubben.