| |

Stein Ørn: – Alle bør trene på velodrom

IF Frøy fikk en god og hyggelig treningsøkt sammen med syklister fra Stavanger Sykkelklubb i velodromen i Sola søndag. Bak til venstre ser sitter Stein Ørn, og til høyre står Rolf Morgan Hansen.

Velodromer er perfekte treningsarenaer også for syklister som satser i andre grener. Det mener Stein Ørn, som bruker velodromen i Sola før å gjøre landeveissyklistene bedre.

Rolf Morgan Hansen avslører banesyklingens hemmeligheter for ivrige frøyere.

Han får full støtte av baneveteranen Rolf Morgan Hansen, som lenge har forfektet at de som konkurrerer på landeveien eller i terrenget vil ha meget godt utbytte av økter på bane.

I helgen var Rolf Morgan med som trener for en gruppe fra IF Frøy som hadde tatt turen til velodromen i Sola. Søndag inviterte de syklister fra Stavanger SK med på trening – der Stein Ørn er trener. Det ble en god og trivelig økt.

Stein Ørn har høy kompetanse som trener. Han har vært trener i Stavanger i en årrekke, der han har trent unge og lovende syklister. Han har også vært trener for stesønnen Aleksander Kristoff. Han egen sønn Felix er nå blant de mest lovende ungdomssyklistene i Norge.

– Det var hyggelig å trene sammen med IF Frøy, og jeg synes det er fint at klubber på Østlandet forbereder seg til åpning i Asker. Vi som sokner til velodromen i Sola ser hvor verdifull den er. Treningen blir kvalitetsmessig god, og syklistene har fremgang. Vi bruker den som treningsarena også for de som primært satser på andre grener, sier han.

Espen Hillmann, som er nestleder i IF Frøy og leder av baneutvalget, sier at samlingen var den mest vellykkede så langt.

– Rolf Morgan hadde en masse gode tips, og smilet gikk nesten rundt hos deltakerne. Klubben planlegger nye samlinger senere i år, og håper på mange deltakere både blant aktive, ledere og trenere der, sier han.

Patrick Mørk har såvidt fylt 12 år, men nølte ikke med å dra på IF Frøy-feltet i velodromen.