Stang ut for Frøy-Bianchi i Adygeya

Frøy-Bianchi dro til Russland med ambisjoner om å prege både enkeltetapper og sammendraget i knalltøffe Grand Prix of Adygeya (UCI 2.2). Konklusjonen må være at laget fikk til en god del, men ble felt av mye stang ut.

Toppbilde: Feltet under en av rittene i Grand Prix of Adygeya.

Første stolpeskuddet var at Oddbjørn Klomsten Andersen måtte bli hjemme med sykdom. Senere stod både Halvor Landmark Tandrevold og Sigurd Nesset også av rittet med forkjølelse. Begge to gjorde imidlertid gode etapper før de måtte gi seg.

Tandrevold var vår beste på den innledende tempoetappen med en 34. plass. Nesset satt på sitt sedvanlige vis med de beste da feltet ble sprengt i sidevinden på den andre etappen, for deretter å legge ned et imponerende stykke hjelperytterarbeid i dagene som fulgte.

Etter en skjebnesvanger andreetappe der alle våre mistet mye tid, og en tredjeetappe på det jevne, fikk vi mer å snakke om de to siste dagene.

Morten Renslo Sandvik satt lenge med de beste i den avsluttende klatringen lørdag og endte på 22. plass, før han gjorde et helhjertet forsøk dagen etter, i et brudd som ble kjørt inn 12 km før mål. Debutant og “road captain” Jon Anders Grøndahl ble nummer 26 på søndagens etappe, der alt gikk som planlagt inntil spurter Tord Sundhagen punkterte med i underkant av fire kilometer igjen å sykle. En gyllen mulighet til å spurte om seieren spolert, men Sundhagen viste både lørdag og søndag at han har det som skal til for å være der når det skjer i hektiske avslutninger.

Nå ser rytterne fremover mot tre UCI-ritt i Danmark kommende helg, og GP Hadeland og Ringerike GP (også disse UCI-ritt) helgen etter.

Relatert innhold