|

Spente, stolte og slitne i Tour de Himmelfart

Sportsdirektør Per Christian Mørk legger opp taktikken før en av etappene. Fra venstre Patrick Mørk, Torgrim Mæland  Johannes Wilmann (rød hjelm), i  Aslak Myhrvold sittende i gul stol, samt Nicolai Havnegjerde Moli bakerst. Ulf-Håkon Jordin er delvis skjult bak Johannes, men gipsen hans på beinet vises

Fem unge og spente frøyere fikk sin ilddåp under det danske etapperittet Tour de Himmelfart forrige helg De viste fram drakta med stolthet og forsvarte den med ære.

Tour de Himmelfart er et av Europas største ritt for ungdom og kjøres hvert år rundt Kristi Himmelfart. Det går over tre dager og totalt fem etapper, hvorav tre fellesstarter, gateritt og individuell tempo. Rittene gikk i Odder, litt sør for Århus på Jylland. Totalt er det over 500 deltakere fra hele kontinentet.

Aslak Myrvold sitter fint i feltet.

Alle våre stilte i U15 klassen,  hvor det totalt var 97 påmeldte. Fra Frøy var vi seks mann, men på grunn av på grunn av beinbrudd måtte Ulf-Håkon stå på på sidelinjen og hei frem sine lagkompiser.

Fra Frøy stod Aslak Myhrvold, Johannes Wilmann, Torgrim Mæland, Nicolai Havnegjerde  Moli og Patrick Mørk på startstrekene. Dette var for de fleste første forsøk på etapperitt, og ut ifra energi og entusiasme å bedømme, så er dette bare begynnelsen.

Hovedmålet for turen var i første rekke å skape samhold, få en forståelse for å kjøre større landeveisritt, pirre lysten, skape motivasjon og ønske om å utvikle seg videre.

Spente etapperitt-debutanter før start.

Dette var en flott tur og hvor all kom slitne hjem etter fem  tøffe etapper, men med masse lært og ønsker om å utvikle seg videre.

Sportslig ble det også en god opplevelse og alle fikk med seg positive erfaringer. Det å sitte i et felt på nesten 100 ungdommer er det noe de færreste har opplved før, og det på et skyhøyt nivå.

 Ingen gjorde seg bort, selv om de fleste på forhånd stilte med mindre erfaring enn de fleste. Av Frøys resultater ble 10. plassen til Patrick den beste. Han satt med i første gruppe på alle fire fellesstarter (22. sammenlagt og beste norske utøver).

Alle imponerte ved få fram «den beste utgaven av seg selv», og det var forbedringer å spore mellom første og siste etappe. Med god trening fremover vil alle våre forbedre videre seg utover sesongen.

Vi har fått vist frem Frøy-drakta og kommer hjem med styrket samhold.

Se nettets hjemmeside med resultater her.

Patrick Mørk ble beste norske deltaker i Tour de Himmelfart.