|

Sondre tok VM-bronse etter dramatisk finale

Sondre Rokke på seierspallen med VM-medaljen rundt halsen. Foto: UCI

Sondre Rokke stod for en fantastisk prestasjon og sikret bronse i VM i Mountainbike XCE søndag. Uten en felg som knakk kort før mål kunne det blitt både gull og sølv.

Skuffet og løpende inn til mål med ødelagt sykkel under sprint-VM. Med det BLE bronse.
Foto: UCI

Mesterskapet gikk i Palangkaraya på Borneo i Indonesia. XCE er terrengsykkelsprint, og kjøres på samme måte som sprint i langrenn, med prolog og åttendelsfinaler, kvartfinaler, seminfinaler og finale som hver hadde fire deltakere. Det offisielle navnet er 2023 UCI Mountain Bike Eliminator World Championships – på norsk kan det kalles det terreng-sprint.

Sondre kjørte bedre og bedre utover dagen. I prologen kjørte han sikkert, og kom i mål som nummer åtte. Svenske Edvin Lindh var raskest. Sondre ble nummer to i åttendelsfinalen. De to skandinavene kjørte sammen i kvartfinalen, og sikret inn til en førsteplass og andreplass.

I semifinalen var Sondre klart best i sitt heat, og cruiset inn til seier.

Dermed var det klart for VM-finale, der 19-åringen fra Lambertseter og IF Frøy syklet offensivt i konkurranse med to franske og en tysk syklist. VM-vinneren fra 2021 Simon Gegenheimer falt på den første av de to rundene, og verdensmesterskap så ut til å stå mellom Sondre og fjorårsmesteren, franske Titouan Perrin-Ganier.

Her ryker felgen – og gulldrømmen!

Sondre lå i flott posisjon, men i en rock garden ikke langt før mål kjørte han på en stein slik at hele felgen brakk. Dermed måtte han løpe inn til mål.

Da ble det dramatikk, for Gegenheimer syklet inn til mål rett før Sondre. Han hadde bare syklet en runde, men det var lettere kaos en periode før det ble slått fast at bronsen gikk til frøyeren.

Sondre var skuffet rett etter målgang, for VM-tittel var innenfor rekkevidde. En bronsemedalje med felgbrudd er likevel veldig bra.

_Det var greit ritt ! Jeg følte meg bedre og bedre utover i heatene. Lå tett på i finalen og følte meg bra. Bomma så vidt på sporet mitt ned rock garden, så traff en stein jeg skulle unngått. Derfor brakk felgen, men heldigvis holdt det til tredjeplass, sier VM-medaljøren selv.

IF Frøy gratulerer Sondre og støtteapparatet – bestående av far Jørn Rokke. Så vidt vi vet er dette IF Frøys første VM-medalje i et UCI-mesterskap for elite gjennom klubbens 95 år gamle historie. Det sier mye!

Se alle resultatene fra VM her.

Hele sendingen fra mesterskapet kan ses her.

Finalen for herrer kommer 47 minutter og 15 sekunder inn i sendingen..

ECE-mesterskapet gikk i omgivelser som er eksotisk for en nordmann, på Borneo i Indonesia. Foto: UCI