Slettestrand 2018

Det tikker mot sesong, og nok en gang har vi ungdommene i Frøy fått forberede oss på snøfrie flytstier i løypene Danmark har å by på

Torsdag ettermiddag ble alle Frøys ungdommer, både fra nært og fjernt, samlet ved havnen i Larvik, pakket og klare for mange effektive og bra timer på sykkelen. Vi merket tidlig at energinivået i gruppen var høyt, og båtturen virket derfor en god del lenger enn vanlig. Is-bufféen var som alltid en stor hitt, og med blodsukkeret oppe i skyene var både trenere og utøvere storfornøyde i det vi gikk av båten og rettet nesen mot sengene våre. Da vi endelig kom frem etter en lang og slitsom reisedag, ble det relativt fort stille.

Spente og klare før første økt møtte alle til frokost klokken 08:00 fredag morgen. Etter et kort møte om trenernes forventninger, ble delt inn i to grupper, og deretter sendt ut for å utforske de morsomme, danske flytstiene vi liker så godt. Det var svinger, hopp, dropp og mye annet rittspesifikt vi kunne kose oss med. Vi holdt på lenge nok til at vaskekøen ble lang, ettersom at halvparten av Danmarks sand, var festet på Frøy ungdommens sykler. Videre stod lunsj for tur, hvor alle prøvde å fylle på med så mye næring de klarte, før vi igjen satte oss på syklene og var klare for å få opp pulsen med noen skikkelige intervaller. Etter en felles oppvarming ble vi igjen splittet. Noen fikk virkelig kjenne på godfølelsen, mens andre brukte litt tid på å komme i gang. Til tross for dette fikk vi alle en god utblåsning før middag og restitusjon stod på planen. Vi var alle tidige i seng denne kvelden også, og gira for hva neste dag skulle by på.

image004

Lørdag morgen ringte vekkeklokken 07:55, som ga oss nøyaktig 5 minutter til å kle på oss, før vi mer eller mindre løp til frokost. Både store og små fikk i seg en god dose med næring, før vi igjen satt klare på syklene våre. Dagens første økt ble brukt i en løype på cirka 6km, som utfordret med både svinger, røtter og med et kupert terreng. Noen av oss fikk testet rittformen, og fikk kjenne litt på fartsfølelsen, mens andre tok det litt mer med ro, og lekte seg igjennom runden ett par ganger. Noen hadde mer energi enn andre, men vi gjorde alle en god innsats på tilbakeveien, i det vi testet landeveisferdighetene våre.

Etter lunsj dro vi igjen inn i skogen og gjorde oss klare for noen litt kortere, men mer intensive drag. Klart det merkes i beina at vi har sittet en god del timer på sykkelen de siste dagene, men alle gjorde en god jobb! Dette ble en kort og effektiv økt, og før vi visste ord av det satt vi igjen ved middagsbordet klare for å bli fôret. At vi fikk gratis is til dessert, var som alltid en bonus, og la et kjempegodt grunnlag for mye energi på kveldens «kahoot». Dette ble en stor suksess, og det var utrolig morsomt å kunne få frem konkurranseinstinktet et annet sted enn på startstreken. Kvelden ble for det meste brukt på å pakke til morgendagens hjemreise, eller i sengen. Vi har også stor tro på Frøys fremtidige triatlon-team, og støttet disse i det de valgte å bruke hele lørdag kveld i bassenget.

Søndag morgen stod vi opp før både fuglene og sola, og 06:27 ble første Garmin startet. Noen av oss valgte å sette seg en siste gang på sykkelsetet, mens mesteparten av resten møtte opp nøyaktig 07:30 til en liten, lett løpetur, for å løsne opp de tunge beina. Da fikk vi virkelig kjenne på helgens mengde trening. Tok ikke lang tid før vi igjen stod i dusjen, og etter hvert gjorde oss klare til frokost og avreise.

For de som ikke hadde vært her før, ble tråbiler og andre leker fort populære. Derfor ble disse godt brukt og både nye og gamle, koste seg gløgg med noen litt for små tråbiler. I det de virkelige bilene var ferdig pakket, parkerte barna bilene sine, og lot de litt mer erfarne sjåførene ta seg av kjøringen til båten. Nå befinner vi oss nøyaktig 134* sørøst for buffeen og takker Frøy for nok en bra samling! Spesielt takk til trenere og støtteapparatet som igjen ordner slik at vi skal kunne drive med det vi liker aller best! Vi ser frem til å se alle i aksjon under helgens Norgescup-åpning i Fiskum!

image001