| |

Sesongstart i Vigrestad for terreng-gjengen!

I helgen var det endelig klart for sesongstart for terreng-gjengen til Frøy med NorgesCup i Vigrestad. Det var 24 ryttere fra klubben påmeldt, fordelt på klassene menn 11-12, menn 13-14, kvinner og menn 15-16, kvinner og menn junior, og kvinner og menn senior. Klubben var med andre ord godt representert, og det var flott å se klubbfargene lyse opp både i, og langs løypene.

Teltet var på plass og lørdag morgen samlet rytterne seg rundt “basen” vår og gjorde seg klare for start. Førstemann ut begge dager var Halvor Longva, som kjørte i menn 11-12. Lørdagens ritt var en tempo, som vil si at rytterne startet én og én og kjørte én runde alt de kunne i forskjellige løyper etter klasse.

Sondre Rokke i full fart.

Martin Slåtsveen Bringsjord var neste frøyer på startstreken i menn 13-14. Her var det full spiker fra start og det gikk så det suste oppover første asfaltstrekke.

Når klokken var blitt 11:00 var det klart for “de store gutta” i menn senior. Til start stod Sondre Rokke, Martin Eckmann Farstadvoll og Aleksander Nilsen. Med 30 sekunders mellomrom satte de ut på én lang runde i rød løype, og etter rundt 17 minutter krysset de målstreken. Martins prestasjon holdt til en knallsterk andreplass, og som første års senior ypper han med de mer erfarne elite-gutta. Sondre ble nummer fem, mens Aleksander ble nummer elleve.

Like bak seniorgutta stod juniorene klare. I grønt, rødt, hvitt og svart stod Nikolai Nilsen, Laurits Pete, Julian Vesterhus-Jacobsen, Stian Optjernsberget Vestli, Christian Holm, Aksel LaForce, Elias Ekroll Bjerke og Jørgen Røn. Én etter én satte de ut på den røde runden, med unntak av Jørgen Røn som dessverre røk kjedet noen meter etter start og med det måtte bryte tempoen. Beste Frøy-rytter i mål ble førsteårs-junioren Aksel LaForce på en syvende plass.

Petra Rønning på lørdagens tempo.

Etter at juniorgutta var i mål, var det klart for kvinner senior, etterfulgt av junior, før 15-16 åringene fikk sette i gang. Også her var klubben godt representert med Oda LaForce og Helena Nyhus i kvinner senior, Madeleine Isabelle Bakkeli Götz i kvinner junior, og Petra Rønning og Maja Tangen Risheim i kvinner 15-16. Seniorene var først ut, og her ble det tett i toppen. Mellom tredje og fjerdeplassen skilte det mindre enn ett sekund, men det var Frøy-jenta Oda som kapret den siste pallplassen. Helena ble nummer seks. Madeleine kom i mål under minuttet bak Helena, noe som holdt til en god åttendeplass i sin klasse. Med en knallsterkt tid på rett over 25 minutter blir Petra nummer syv i kvinner 15-16, mens Maja kom i mål rett over minuttet bak Petra og ble nummer 12.

Lørdagens siste start med Frøy-ryttere på startstreken var for menn 15-16. Emil August Longva, Kristian Heggelund Dahl, Eirik Rokke, Borgar Mæland, Einar Andreas S Biørn-Lian og Nicolai Mosvoll sykla så barnålene spruta. Med 36 ryttere på start i menn 15-16 var konkurransen knallhard. Likevel klarte Emil August å krysse målstreken med tredje beste tid, og fikk derfor æren av å pryde pallen under årets første NorgesCup-ritt. Alle gutta ble topp 25, og var nå klare for søndagens rundbaneritt.

Denne fine gjengen var samlet til middag lørdag kveld.

Mellom helgens to ritt var en stor Frøy-gjeng samlet til middag på Kvassheim Fyr. På menyen stod lasagne med salat og brød. Til dessert fikk de yngre is, mens de voksne fikk lapper med syltetøy. Det ble også servert kaffe og brus. Med hyggelige samtaler og god mat ladet gjengen opp til en ny dag på sykkelen.

Søndag morgen var det overskyet, og en kraftig regnskur gjennom natten satte et preg på første del av løypen. Stiene i Vigrestad består av mye sand, barnåler og et ganske sugende underlag, som trakk til seg alt vannet. Derfor var stiene nærmest tørre når Halvor satte ut på sine to blå runder. 20 minutter senere kom han i mål og hadde tydelig gitt alt!

Martin som kjører A-sporet på rundbanerittet.

Martin viste også at han var klar for en ny dag når menn 13-14 tråkket i gang 09:45. Tre runder i blå løype stod på planen og her var det ingen som sparte på kreftene. Solen tittet så vidt frem i det Martin kom i mål som nummer elleve.

De yngre rytterne plasserte seg langs løypene, klare til å heie når menn senior stilte seg opp til start. Ikledd den hvite ledertrøyen i u-23 klassen stod Martin midt i feltet på første rekke, ved siden av lagkamerat Sondre når startskuddet gikk. Kampen om posisjonene var med det i gang, men alle tre frøy-rytterne fikk en god start og sørget for å ligge langt foran når det gikk inn på første stiparti. Martin viste nok en gang at formen er bra, og endte som nummer fem. Sondre krysset målstreken som nummer åtte, mens Aleksander fikk problemer med ryggen og måtte dessverre bryte.

Juniorene ble sluppet ut på sine fire runder like etter seniorene. Alle de åtte startende rytterne kjørte bra ritt. Jørgen ble helgens ulykkesfugl med flere kjedebrudd tidlig i rittet, og toppet det hele med knekt girøre. Både han, og Christian måtte dessverre bryte. Beste junior ble nok en gang Aksel med en knallsterk syvendeplass.

Oda under lørdagens tempo.

Som i går startet alle de resterende jenteklassene samtidig, og det var et stort startfelt som dunket avgårde opp asfalten i det klokken ble 13:00. Oda fikk en god start, med Helena, Madeleine, Petra og Maja like bak. Som vanlig ble det fort vann mellom båtene, men ut mot runding etter en runde lå Maja og Madeleine sammen. Etter to runder var Petra og Maja ferdige med årets første rundbaneritt, og ble til slutt nummer syv og 13. Madeleine endte også på en syvendeplass i juniorklassen, mens Helena ble nummer seks i senior. Oda krysset målstreken som raskeste frøy-jente og ble nummer fire blant de eldste elite-jentene.

Helgens første Frøy-seier ble sikret i menn 15-16. Med ni sekunders luke til andreplassen kunne Emil strekke hendene over hodet i det han krysset målstreken som første av de 35 startende. Tre av de startende gutta måtte dessverre bryte, mens Kristian ble seks og Eirik ble nummer 15.

Frøy-gjengen opplevde nok både oppturer og nedturer i løpet av helgen, men alle skal være stolte av innsatsen deres likevel! Det er stas å være en del av det vi mener er Norges beste sykkelklubb og se samholdet på tvers av alder og kjønn. Resten av sesongen blir helt sikkert veldig spennende og innholdsrik, så her er det bare å følge med! For oppdateringer på klubbens aktivitet – følg if-froy på Instagram, eller iffroyelite for oppdateringer fra elite-gjengens ritt og hverdag.

Oda på pallen etter lørdagens tempo.
Sondre og Martin på podiet på lørdag.

Publisert: 25.04.2023

Bilder: Jan Aasgard

Skrevet av: Henriette Götz