|

Seire og priser til Oda, Martin og Petra

Martin Farstadvoll på toppen av Norgescup-pallen. Til venstre sølvvinner Tormod Weydahl og på bronsetrinnet Vidar Mehl.

IF Frøy dominerte toppen av resultatlistene under Terrengsykkelrittet lørdag.

Martin Farstadvoll og Petra Rønning vant hver sin spesialpris.

Oda LaForce og Martin Farstadvoll vant begge Norgescupen i elite for kvinner og menn.

I tillegg sikret Petra Rønning seg den gjeve Utforprisen for kvinner, mens Martin Slåtsveen Bringsjord vant menn 13-14 år.

Det var en perfekt dag for sykling i Østmarka lørdag, med sol og varmt vær. Løypene på nesten 30 kilometer var knusktørre – og deltakerne koste seg, slik de alltid gjør under Terrengsykkelrittet.

I forhold til i fjor, da rittet var NM for senior, var deltakelsen i de aktive klassene lavere. Til gjengjeld var det flere i sportsklassene.

Det skyldes også at noen syklister som er i aldersgruppen for Masters valgte den korte varianten med en runde i år.

Oda La Force vant kvinner elite på en meget god tid.

I herrer elite hadde Martin Farstadvoll planer om å gi seg etter en runde – og ta rittet som en god treningsøkt. Den planen torpederte han selv med å komme inn til runding med en klar ledelse. Da kunne han ikke gi seg – og dermed ble det Norgescupseier.

Dagen ble ekstra mye lengre enn planlagt ettersom antidoping Norge var på plass. Som vinner av eliteklassen måtte Martin bruke tid på å presse ut dråpene dopingkontrollørene trengte

I kvinneklassen var det bare Oda Laforce og Helena Nyhus på startstreken – begge fra IF Frøy. Helena måtte bryte. men Oda kjørte meget sterkt. Hennes tild på 3.57.03 ville holdt til gull i fjorårets NM – med en margin på over seks minutter.

Utforprisen har i alle år vært en tradisjon i Terrengsykkelrittet. I år ble spesialprisene utvidet med et flytsegment. Martin sikret seg en solid seier i Flytprisen, mens 15 år gamle Petra Rønning var raskeste kvinner. Hun kjørte modig ned utforpartiet, og var best. av alle kvinnene som stilte på startstreken under Terrengsykkelrittet.

Martin Bringsjord var beste i menn 13-14 år

Også i sportsklassene var IF Frøy godt representert. Her er gleden over å sykle på noen av de beste stipartiene i landet det viktigste. I god været var det mange brede smil både i løypa og etter målgang.

Terrengsykkelrittet er en viktig begivenhet også arrangementsmessig for klubben. Det krever mye planlegging, mange løypevakter og andre funksjonærer. Bare for merking av traseene brukte åtte kjennere av Østmarka to-tre dagsverk.

Alle disse fortjener all de ros de kan få. Klubben er avhengig av de som år etter år gjør jobben i nøkkelroller og som vakter, og de som var med for første gang. Tusen takk, alle sammen.

Her er resultatene i de aktive klassene i Terrengsykkelrittet.

Her er resultatene i sportsklassene.

Tusen takk til alle blide løypevakter og andre funksjonærer under Terrengsykkelrittet. Her representert ved Roger Arenberg, som i tillegg til å ha full kontroll på post 47 også syklet vann inn til langestasjonen inne i Østmarka med elsykkel.