Samarbeider mot sykkelforbud

Representanter for en lang rekke sykkelklubber og andre sykkelorganisasjoner har samlet seg for å forhindre at det legges begrensninger på sykling i Østmarka. Frøys Trude Elde er med i arbeidsgruppa som ble satt ned.

Toppbilde: I ØSTMARKA: Trude Elde er i Østmarka nesten hver dag,og veldig ofte på sykkel. Nå er hun med i arbeidet for å punktere forslaget om sykkelforbud i deler av marka. Bildet er fra Terrengsykkelrittet i 2012.
Foto © Snorre Veggan

Nesten 30 sykkelentusiaster møttes torsdag kveld. De kom fra sykkelklubber som Frøy, Rye, Hasle-Løren, Follo, Lørenskog og Bærum, fra Norsk Organiasjon for Terrengsykling(NOTS)  og fra Syklistenes Landsforening. Også Fri Flyt/Bladet Terrengsykkel, Skiforeningen, Turistforeningen og Oslo og Omland Friluftsråd var tilstede.

For Frøy stilte Trude Elde,Vidar Handal, Øyvin Wormnæs og Jørn Michalsen.

Forbudsforslag
Bakgrunnen for møtet var forslaget Fylkesmannen i Oslo og Akershus er kommet med om å forby sykling på blåmerkede stier i enkelte deler av Østmarka og Nordmarka. Forslaget er nå sendt ut på høring,med høringsfrist 15.april.

Deltakerne på møtet var samstemte om at det er viktig å si nei til dette forslaget. Klubbene og de andre organisasjonene vil samlet og hver for seg jobbet mot det målet.

Arbeidsgruppe
Øyvind Rørslett fra NOTS leder en arbeidsgruppe som skal se på tiltak. Med seg får han Frøys Trude Elde, som er en av de som kjenner sakskomplekset best. Også Frøymedlemmet Øyvind Aas, Rune Gjøs fra SLF og representanter for Rye og Lørenskog er med i arbeidsgruppa.

Frøy møter Fylkesmiljøsjefen
Også Frøy som klubb vil arbeidet for å stoppe forslaget.  Saken er første post på agendaen under styremøtet tirsdag 5. mars, og det er også avtalt møte med fylkesmiljøsjef Anne-Marie Vikla (som er fagansvarlig for saken hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus)  uken etter. En høringsuttalelse er også under utarbeidelse.

– Dette er en viktig sak for Frøy og alle andre som er glad i sykling og i Østmarka. Vi skal vinne denne kampen, sier Trude Elde.

Relatert innhold