Positiv kjøring under Norgescupen på Eidsvoll

Rytterne fra Frøy-Bianchi og fra Frøy kjørte bra under Norgescupen lørdag og rankingrittet søndag, med start og mål ved Eidsvoll. Tord Sundhagen ble nummer 12 i massespurten i NC-rittet.

Toppbilde: Sindre Haugsvær er førsteårs senior, og kjørte godt i Norgescuprittet lørdag. Dessverre fikk han tekniske problemer og måtte bryte.
Foto © Haakon Selje.

Norgescupen lørdag ble kjørt i en forholdsvis flat løype. Det var ventet at Plussbank ville holde feltet samlet slik at Sondre Holst Enger skulle spurte om seier.

Etter noen runder stakk fire ryttere i brudd. Feltet lot dette gå og ventet på at Plussbank skulle kjøre det inn. Det skjedde, og en runde før mål var feltet samlet igjen

Kjørte for Tord

Frøy-Bianchis plan var å få Tord Sundhagen høyt opp i feltet med 500 meter igjen. Dessverre ble Tord alene helt fra 1500 meter før målseilet. Med 12. plassen ble han beste Frøy-Bianchi-rytter – på samme tid som vinneren Sondre Holst Enger. Et OK resultat, men det var en skuffet og frustrert Tord som kom i mål, vel vitende om at pallen er innenfor rekkevidde med litt bedre posisjonering inn mot spurten.

Resultatene viser likevel at Frøy-Bianchi kan være med å spurte om topplasseringer hvis vi klarer å få rytterne høyere opp. Beste Frøy-medlem i rittet ble Magnus Børressen, som kjører for OneCo. Han ble nummer fem

Tekniske problemer

Det var sju startende fra Frøy–Bianchi og like mange fra Frøy elite i menn senior. Morten Roska satt bra med hele veien og kom inn rett bak de første spurtende i feltet. Laget hadde imidlertid mye tekniske problem med både punkteringer og bytte av sykler grunnet andre problemer. Førsteårs senior Sindre Haugsvær imponerte med meget god kjøring, men ble dessverre hindret av teknisk uhell som gjorde at måtte stå av. 

God kjøring av Jon

I juniorklassen kjørte Jon Breivold meget aktivt, ha stakk tidlig i brudd og lå ute sammen med to andre i rundt 35 kilometer Bruddet ble kjørt inn og Jon hang bra med inn mot mål, men ble hindret av en velt på siste runden, og han kom inn på 30. plass. Han fikk likevel vist at han har god kapasitet.

Rankritt søndag

Dagens etappe var mye tøffere løype, både Minneåsen og Tajet skulle passeres.

På forhånd var laget enig at vi skulle passe på at vi hadde folk med i alle brudd. Det ble tidlig etablert et brudd hvor vi satt med Lars Marthinsen. Bak kom en større gruppe hvor vi satt med to ryttere, så en stor gruppe på 30 mann hvor vi hadde tre ryttere.

Denne gruppen ble splittet opp Minneåsen, en ny gruppe dannet seg hvor Sigurd Nesset satt med

Mot slutten var det tøff kjøring. Sigurd kom ikke helt opp i spurten og ble nummer 25. Phan Åge Haugård, som kjører for OneCo, men som har lisens i Frøy, tok en meget sterk andreplass.

Alt i alt var det positiv kjøring av både Frøy–Bianchi og elitegutta.

Onsdag reiser Frøy-Bianchi til Tallin for å kjøre Tour of Estonia. Dette er et UCI 2.1-ritt, som er samme klasse som Glava Tour.

Eidsvoll_norgescup_2013_00
Halvor Tandrevold var en av mange ryttere som måtte ha hjelp på grunn av tekniske problemer i helgen. Her er det Espen Hillmann som bistår.
Foto © Haakon Selje

Relatert innhold