Phan Åge nummer 11 i Taiwan

Tour de Taiwan er i gang, og Frøy-Bianchi fikk en helt grei start på etapperittet. Phan Åge Haugård kjørte inn til 11. plass i sin første internasjonale etapperitt.

Toppbilde: Phan Åge Haugård i startfeltet før første etappe av Tour de Taiwan. Han gjorde en meget god innsats, og endte på 11.plass.

Den dårlige nyheten er at Halvor Tandrevold aldri kom til start. Han fikk en matforgiftning, og måtte derfor kaste inn håndkleet. Dermed er han dessverre ute av hele rittet. De fire som sykler for Frøy-Bianchi er dermed Phan Åge Haugård, Oddbjørn Klomsten Andersen, Kristian Forbord og Henrik Evensen.

Stor stemning

Første etappe var et gateritt i Taipei sentrum, med fem runder av 10.4 kilometer. Som vanlig i Taiwan var det masse folk og god stemning. Tour de Taiwan er en UCI klasse 2.1-ritt, og samler god deltakelse fra hele verden. Blant annet et Cannondale på plass i år.

– Våre ryttere kjørte bra. Det var 11 grader og regn da rittet startet i Taipeis glatte gater, og målsettingen var å komme gjennom uten uhell av noe slag. Mot slutten skulle laget kjøre for Phan Åge uten å ta for store sjanser. Det lyktes vi med, forteller sportsdirektør Carl Erik Pedersen.

Samme tid

Alle Frøy-Bianchis ryttere kom i mål på samme tid som vinneren, Luke Keough fra britiske United Healthcare. De norske rytterne har dermed et godt utgangspunkt foran de neste etappene.

– Jeg er veldig fornøyd med dagen, og har en god følelse for de neste dagene, sier Carl Erik Pedersen.

Rittet fortsetter med en 90 kilometer lang etappe natt til mandag norsk tid.