Paris – Roubaix Challenge 2016

Starten på en ny tradisjon? Frøy har stilt med folk på Flandern Rundt de tre siste årene. Denne gangen skulle man også delta på Paris – Roubaix Challenge 145 km

Det var seks personer fra IF Frøy som deltok, samt en fra BOC og en klubbløs. Totalt åtte personer.

Gjengen på tur - rett før start
The Challenge – amatørutgaven

Alle valgte mediumdistansen som er på 145 km og 600 høydemeter. Miks dette med 35 km med brostein så har du en ide om hva dette er. Nei, du må sykle dette rittet for å forstå hva disse brosteinpartiene gjør med deg. Det er brutalt og «morro» med partier som er opp til 3,7 km lange.

Rutebeskrivelse
2016 – Kort resyme

Ankomst er tirsdag, gutta skrur sammen sykler og tar en tur i Flandern løypa.

En gjennomkjøring som inkluderer Eikenberg, Stenbedrijkes, Taijenberg og opp Koppenberg, Paterberg og selvfølgelig Oude Kwaremont. De tre bakkene – Oude Kwaremont, Paterberg og Koppenberg er legendariske og bør oppleves. Dette er super trening før Roubaix.

Geir Tresselt banker opp Kwaremont

Geir Tresselt banker opp Oude Kwaremont

Fra toppen av Paterberg. Ser flatt ut. Det er ikke det

Utsikt fra toppen av Paterberg. Ser flatt ut. Det er ikke flatt!!

Sjefsbakken

Koppenberg. Legendarisk

Start. Bare å kline til

Trangt, bratt og deilig. Koppenberg skuffer ingen.

Pøbb

Superbakken har selvsagt egen pøbb

Eget ølmerke

Kwaremont har selvsagt eget øl. Det burde Grefsenkollen hatt også!

——-

Per Allan er særs aktiv og kjører Koppenberg opp og ned og opp igjen. Paterberg og alle andre partier får samme behandling. Man må ha over 72 km/t i snittfart ned for å sette rekord på Strava. Det vil nok riste løs tenner og jeksler.

Lørdag – selve rittdagen

Vi ankommer med Taxi og tidsrommet for start er mellom 0700 – 0900. Vi kommer oss avgårde ca 0830.

Vakker soloppgang. Dette ble en bra dag på sykkelen

Været kan man ikke klage på. Dette ved avgang fra pensjonatet i 0650-tiden

3 grader og tørt, 7 sekundmeter vind rett imot. Vi er veldig glade for at det ikke regner.

50 km ned til Arenbergskogen, lange kjeder av syklister som ikke er vant til å kjøre i samlet flokk. Vi velger å være litt på avstand, hører flere som går i bakken. Plutselig ser vi Gruvetårnet og rett inn i Arenberg. Totalt kaos, syklister tryner på begge sider, våt slimete brostein som det er lenge siden ble lagt rett på plass. Tror det ikke er en stein som ikke er vinklet. Bakhjulet slår ut 15 cm for så å hoppe inn under igjen. Passerer en kar med brukket kragebein. Medic på plass og bare 2 km igjen av dette nå, fokus fokus. Bruker lang tid. Her velger vi å komme ut av skogen hele istedetfor å leke helt. Mye av rittet igjen og 17 sektorer som ikke kan være værre enn dette.

Inn og ut av sektorene, brekker høyre, brekker venstre, tørt heldigvis. Jonas fra Sørensen Sykler passerer og hilser heia Frøy! Kommer bare ett gurgl tilbake. Skulle selvfølgelig vært ett klart: Heia Jonas!

Vi begynner å få taket på det nå, gjelder å holde farten over 25 km/t på brosteinen, jo raskere jo bedre. Nedover på asfalt idet jeg passerer 50 km/t og BANG! Forhjulet eksploderer, shit! Bremser ned. Selve dekket har hoppet ut av felgen, konstaterer kun slangebytte. Kjapt på plass og på’an igjen.

Inn på det beryktede sektor 3: Carrefour (5 stjerner), det går bedre med tørt underlag, vanskelige 90 graders svinger. Det er vått i selve svingene. Ut av sektor 3, 500 meter vei så inn i sektor 2 – Gruson. Kunne med fordel vært kalt Grusom.

Alle er med, begynner å nærme oss Roubaix. Her kunne med fordel arrangøren stengt for biler. Det er mye trafikk, stoppskilt, lys etc. Så endelig inn på Velodromen 1 og ½ runde og i mål.

Per Allan har kjørt i mål en god stund før oss og valgte å sykle hjem til gården. Vi andre tar taxi tilbake.

Trangt

Per Allan syklet på Specialized Roubaix Pro 28 mm dekk og de satt som et skudd. Gaffelen har 2 mm klaring og rimelig trangt. Etterhvert som søle og leire sprutet fritt fra brosteinen ble det stappfullt og han måtte bruke vannflaskene til å sprute det bort underveis for ikke å miste fart. Gikk fint det også.

Søndag – proffrittet

Per Allan sykler ned til Arenbergskogen, vi andre drar til Velodromen med taxi.

Vi får en plass foran storskjermen, hygger oss og ser på rittet. Det er action i sektorene og spennende ! Vi håper på Edvald selvfølgelig. Rytterne kommer inn på Velodromen og folk er i ekstase. Vinneren hylles, alt foregår på fransk. Kult for de som kan det. Det er fransk mesterskap i kommentering. Selv ikke når podiet skal bekles med vinner etc. er det annet enn fransk.

arenberg

Ut fra sektor 18 – Arenberg

katusha

Mye action rundt segmentene. MYE utstyr sto klart overalt i løypa.

Paris – Roubaix anbefales sterkt, du skjønner ikke hva dette er før du har syklet det. En fin opplevelse.

Mvh
Øyvind Danielsen

PS: I 2017 prøver vi Amstel Gold Race

Video – tre korte snutter fra Arenberg (ikke lyd dessverre)