Påskesykling i Portugal

Rundt 30 frøyere har tatt turen til Portugal nå ved påsketider for å finpusse formen før sesongen.

Toppbilde: Frøyere på vei opp til fjellandsbyen Monchique og videre til toppen Foia på 902 meters høyde. Fra venstre Roald Eide, Hanne Eldby, Sidsel Grøndalen, Ann-Kristin Tøftum. Siv Ellen Grewe og Bjørn Strøm.
Foto © Jørn Michalsen

Roald Eide, som er gruppeleder for gruppe 2 på landeveien, har leilighet ikke langt fra Albufeira på Algarve-kysten, er og lommekjent i området. Mange ryttere i gruppe 2 har vært på treningsleir i området de siste årene. Denne påsken har også syklister i andre grupper tatt turen ned. Roald sørget både for gode priser på leilighetshotellet Stella Maris, mange turforslag og spennende tips for restaurantbesøk på kveldstid.

De første Frøy-ryttere var på plass alt fredagen før palmesøndag, og fikk mange gode turen i påsken. Langfredag og påskeaften fløy  et 20-talls frøyere ned for å være med på treningsopplegget til gruppe 2.

Algarve byr på mange fine treningsruter, tøffe stigninger og herlige unnabakker. Været i år har ikke vært det beste (som de fleste andre områdene i Sør-Europa). Det er derfor blitt både regn og motvind, men også perioder med sol og varme.

Når denne artikkelen skrives 1. påskedag, har den siste gruppen fortsatt fem dager med hard trening og mnge tøffe mil foran seg. Vi håper det gir seg resultater når sesongens ritt starter.

på
Så fornøyd er det lov å være når toppen av Foia er nådd. Fra venstre Hanne Eldby, Siv Ellen Greve og Morten Winsnes.