|

Oppsummering Frøy kids 10-12 år, sesongen 2016

Sesongen 2016 er på hell, og jeg vil takke alle barna, trenere og foreldre som har bidratt til at treninger og samlinger med Frøy kids har vært inspirerende og morsomme. De fleste deltagerne har hatt veldig bra progresjon, både i tekniske ferdigheter med sykkel, men også kondisjon. Vi har hatt et stabilt deltakerantall på rundt 50 barn gjennom hele sesongen.

Sesongen 2016 er på hell, og jeg vil takke alle barna, trenere og foreldre som har bidratt til at treninger og samlinger med Frøy kids har vært inspirerende og morsomme. De fleste deltagerne har hatt veldig bra progresjon, både i tekniske ferdigheter med sykkel, men også kondisjon. Vi har hatt et stabilt deltakerantall på rundt 50 barn gjennom hele sesongen.

Sesongavslutning hadde vi i uke 39 på Skullerudstua. Pølser, boller og brus ble servert, samt en hyggelig gave til oss trenere. Barna Isak, Dan, Jørgen og Stian, som representerer hver sin treningsgruppe, ble plukket ut og fikk litt ekstra oppmerksomhet basert på motivasjon, progresjon, humør og/eller resultat.

Sesongen startet med treninger fra midten av april. Vi arrangerte dagssamling i forbindelse med Fiskum NC, der 30 Frøy’ere i alderen 9-12 var påmeldt til NC ritt. Dette ble en veldig fin introduksjon til ritt for mange nye syklister. Noen skadet seg dessverre under gjennomkjøringen av traseen, men tror ikke Frøy noen gang tidligere har hatt så mange deltakere i NC ritt. Andre økt etter endt ritt, tok vi i løypene på Konnerud. Mange nye elementer der bl.a «gap’ing» ble populært.

konnerud

40 barn fra 10-12 gruppene har deltatt i ett eller flere Kalas-cup ritt. Mye gode resultater er det, men spesielt morsomt å se representanter fra nedre halvdel av resultatlista også sykler flere ritt.

Dagssamling på Haraløkka ble arrangert siste helgen i mai sammen med treningsgruppene fra 7-9 år. Det var lagt opp til 2 økter, der tur med kos var fokus for første økt. Andre økt var med joggesko på beina, og stjerne-orienteringsløp ble gjennomført. Noen skilte seg spesielt ut, og hadde full kontroll på kartet.

Juni-samlingen er alltid et høydepunkt, der vi i år dro til Trysil. Samlingen inkluderte pumptrack, flyt i Gullia, hopp, tur i terrenget, bading for noen, pizza, bowling og sosialt samvær. Med to overnattinger blir mange bedre kjent med hverandre, på kryss av de normale treningsgruppene. Hadde dessverre et håndleddsbrudd og et kragebeinsbrudd i løpet av samlingen, men begge to er tilbake på sykkelen igjen.

Trysil

Etter sommerferien ble den tradisjonelle familiesamlingen på Fagerhøy arrangert. Terrenget og stiene rundt Per Gynts vei svikter aldri. Mye fin flyt i fine høyfjellsomgivelser. Denne samlingen gjør også at foreldre og trenere blir bedre kjent, noe som skaper en sosial tilhørighet til klubben.

Trenerne må også øve på å bli bedre trenere. I den forbindelse hadde vi trenerkurs med Aslak (Letth). Noe av hovedfokuset var at vi trenere skal formidle det samme i de enkelte gruppene. Alle fikk mye ut av disse dagene, selv om gamle og stive trenere slo seg litt i rufsete terreng.

Siste samling for sesongen var i Østfold, gjerne kalt BMX-samlingen. Lørdagen syklet vi første økt i Gressvikmarka på fine sva-stier. Etter lunsj hadde vi teknisk lek og grense-pushing i ferdighetsparken i Gressvik. Dette innebar hopp, pumptrack, sykle over vippe, trapper og balanse. Mange gode øvelser for å få god balanse og kontroll på sykkelen. Etter overnatting på SOL-hytta dro vi til Råde BMX. Dette er tredje året vi får innføring i denne sykkelgrenen. Noe skummelt med helhjelm, små BMX sykler og store dumper, men må innrømme barna taklet dette langt bedre enn trenerne.

BMX

Treningene på Haraløkka har blitt gjennomført med 4 ulike grupper for 10-12 år. Inndelingen har vært basert på ferdigheter, alder og motivasjon. Dette har vært første året vi har klart å opprettholde alle 4 gruppene gjennom hele sesongen, takket være 8 dedikerte trenere. Gruppeinndelingen har vært viktig for å ha et godt tilbud til alle, uavhengig av nivå. Dette blir også viktig til neste år, da 30 9-åringer er klare for å komme opp i 10-12 års gruppa.

Takk for en innholdsrik sesong. Håper sykkelen ikke blir lagt bort ennå, men flittig brukt så lenge forholdene er bra. Sees til neste år!

Hilsen

Jørn Rokke