Nyttig møte med Antidoping Norge

Unge syklister fra IF Frøy fikk nyttig kunnskap om dopingproblematikk i møtet med Antidoping Norge.

Det ble et nyttig og informativt møte med antidoping Norge tirsdag 16. april. I salen satt en spørrelysten og interessert gjeng syklister.

Mads Standsnes fra Antidoping Norge presenterte
gode problemstillinger i møtet med IF Frøy.

Møtet på Skullerudstua var åpent for alle, men viktigst for de som sykler elite i noen av grenene IF Frøy har aktivitet. Klubben er sertifisert som Ren idrettslag. Da må vi gjennomføre noen tiltak – møtet denne uken var ett av de.

Mats Standsnes fra antidoping Norge hadde en god presentasjon med matnyttige problemstillinger og dilemmaer. Fra salen kom den mange gode spørsmål og innspill.

 – Mats fra Antidoping Norge møtte  fin-fin Frøy ungdom som var «på ballen», og som var positive og aktive underveis. Mange fornuftige spørsmål ble stilt. At Antidoping Norge stilte med en ung kar som fanget ungdommens interesse , og at de følte seg «likesinnet» fordi han kom med gode og relevante eksempler, var veldig bra.

Det sier Anne Mette Klokkerud, som var ansvarlig for opplegget fra IF Frøys side.

Alle som sykler aktivt i IF Frøy er forpliktet til å gjennomgå den nettbaserte programmet «Ren utøvere, og til slutt sertifisere seg som det. Klubben anbefaler alle som sykler uansett nivå å ta denne sertifiseringen – og får du støtte til aktivitet er du også forpliktet til å være Ren utøver.

Programmet kan tas her.

Alle som ikke har gjennomført tidligere må opprette en ny bruker. Det gjøres enkelt fra nettsiden.