Norges Cup 1 og 2 Fiskum

Vi er i gang med årets første Norges Cup med bra innsats i alle klasser. Veldig spennende og krevende løype for ben som ikke er helt i gang for sesongen.

Toppbilde: Celine klatrer seg gjennom skogspartiet
Foto © Tobias Strøm

Årets første NorgesCup i Fiskum er nå gjennomført med deltakere fra IF Frøy i mange klasser, fra de helst yngste, til klasser hvor de som står på startstreken kanskje ikke føler helt at begrepet master føles helt riktig. Også i junior og senior klasser stilte vi både på dame og herresiden. Innsatsen er på topp hele veien og smilene størst når mållinjen er passert.

IMG_7110
Starten for 15-16 årsklassen. Her sykler de like gode rundetider som menn elite.

Lørdagen var satt av til Tempo. Hvor forskjellen fra vanlig rundbane er at det kun er en runde og individuell start. Litt regn på natta og utover starten av dagen ga en god del ekstra utfordringer med glatte partier og utfordrende røtter.  Med god erfaring fra Østmarka ble det taklet på bra vis.

Årets første ritt for mange er en liten test på hvordan kroppen takler intensiteten. Helt klart krevende å gå i gang med konkurransetempo og spesielt med maks tråkk som tempoen krever. Flere av våre yngre fikk testet ut det å være yngst i både senior og junior i år. Spesielt hyggelig at vi har like mange ryttere på dame og herre siden.

Nivået er høyt og mange fikk kjenne på at det ikke var så lett å hevde seg i toppen.’

IMG_6965
Konsentrert RagneFoto © Tobias Strøm

Søndagen var det rundbane, hvor løypa skulle kjøres flere ganger. Fiskum har laget en runde som er både rask og spennende. Den starter med det lengre område, hvor de har tilført en god del klatring. Denne virker ganske grei på gjennomkjøring, men kjennes ordentlig seig ut i konkurransen. Midtpartiet er et hyggelig stiparti, men kombinasjon av kupert terreng, små broer, steinpartier og mye svinger. Spennende sykling, som avsluttes med et område bygget med flere rock-gardens, doseringer, kuler og dropp. Helt klart krevende på alle områder, og en løpe som gjør at man tenker det både er gøy, tøft og litt skummelt.

Feltene er enda større lørdagen og løypa helt knusktørr. Litt knuffing i noen yngre klasser skapte litt dramatikk i startfeltet, men ellers gikk alt fint for seg. Høyt tempo fra start, som for noen holdt helt til mål.

Frøy publikum gjorde en fantastisk innsats i tillegg til å sørge for at mange får se bilder av seg selv. Mye bilder er publisert på Frøys Facebook side. Helt klar  bedre å sykle når man hører navnet sitt fra sidelinja og merker at kreftene kan holde litt til.

IMG_7188
Banens krevende dropp går som en lek etter litt øvelse og med litt mot. Her Sebastian etterfulgt av Martin.Foto © Tobias Strøm
IMG_7209
Bra kniving om plasseringer hele veien.