|

NM og Norgescup landevei  i Oslo i mai

IF Frøy blir arrangør av Norgescup tempo og fellesstart og NM i gateritt i mai. Bildet er fra gaterittet i Tour Te Fjells i fjor, der IF Frøys Oda LaForce vant kvinneklassen. Foto: Jan Aasgaard

Den andre helgen i mai er det duket for landeveis-fest i Oslo – i regi av IF Frøy. Det blir Norgescup både i tempo og fellesstart – og som en søt dessert vil NM i gateritt gå i hovedstaden.

Det er mange år siden det har vært Norgescup landevei i Region Øst – og enda lengre siden Oslo har hatt slike ritt.  Det er viktig for sykkelsporten i området at de beste rytterne i området får mulighet til å sykle Norgescup, og det er en av grunnene til at klubben har sagt ja til arrangementene.  Ikke minst for rekruttering av toppryttere er slike ritt avgjørende.

– Når Norges Cykleforbund søkte etter arrangør av NM i gateritt, så vi muligheten til å legge et mesterskap inn i ritthelgen. Vi gleder oss til invitere til landeveisfest i hovedstaden, sier rittansvarlig Jørn Michalsen i IF Frøy.

Det legges opp til temporitt fra Hvervenbukta til Tusenfryd og tilbake fredag kveld 10. mai. Søndag 12. mai er det fellesstart Norgescup i Maridalen. Her er det krevende løyper i et område med lite bebyggelse og trafikk.

Lørdag 11. mai er satt av til NM i gateritt. Arrangøren har to alternative løyper. De ene er rundløypa der Oslo Grand Prix gikk for vel ti år siden. Den andre er en løype i Kvadraturen.

– Begge alternativer gir spektakulære og ikke minst publikumsvennlige løyper. Vi håper på et godt samarbeid med Oslo kommune og poltiet. Om sier ja vil vi  kunne arrangere gateritt for barn og ungdom på formiddagen, mens det norske mesterskapet avvikles om ettermiddagen, sier Michalsen.

Oslo markerer  i 2024 at det er hundre år siden byen ble døpt om fra Kristiania. Målet er at rittene og ikke minst NM i sentrum skal være en del av den feiringen. IF Frøy presiserer at dialogen med kommunen og andre myndigheter så vidt er etablert, siden klubben formelt fikk tildelt arrangementene denne uken,