NM-medaljer til Frøy-jenter

To Frøy-jenter sikret seg NM-medaljer i helgen – i så forskjellige øvelser som bane og fatbike.

Toppbilde: Celine Gees Solheim i full fart under det uoffisielle NM i Fatbike. Mesterskapet gikk på Lygna på Hadeland.
Foto © Lygna Fatbike

Celine Gees Solheim tok bronsemedalje i det uoffisielle norske mesterskapet i Fatbike, som gikk på Lygna på Hadeland. Marie Ommundsen måtte til Odense i Danmark for å sikret seg bronse i bane eliminasjon og sølv i Team sprint (sammen med Martine Gjøs fra Horten CK.

Marie_pallen
Premiepallen etter Eliminasjon. Bronsevinner Marie helt til høyre.
Foto © sykling.no

Marie – som er fersk Frøy-rytter – kjempet mot mange sprintere i NM. Mesterskapet ble likevel et kjempemorsomt og nyttig avbrekk i vintertreningen

Lørdag ble det kjørt øvelsene Team Sprint, Scratch, eliminasjon og 3000 meter. Det resulterte i et sølv i Team Sprint (med Martine Gjøs fra Horten CK) og en bronse i eliminasjon.

Tøff søndag

Søndag ble en tøff affære med 500 meter, Keirin, 250 meter flying og 100 runder Poengløp. Det ble mange tøffe og jevne dueller denne dagen, og Marie måtte se seg slått av de tre sprinterne da tempobeina ikke helt klarte å følge akselerasjonene. Nå er det fullt konsentrasjon om sesongstarten landevei tidlig i april.

Minus 20 på Lygna

Mens Marie syklet i kort-kort innendørs, var det helt andre forhold som møtte Celine og de andre deltakerne under det uoffisielle norske mesterskapet i Fatbike. Gradestokken viste 20 kalde under oppvarmingen, og termometeret steg bare til 15 minus under konkurransen.

Forholdene var likevel fine, og Celine kjempet lenge om andreplassen i det 15 kilometer lange rittet. En velt i snøen i siste sving gjorde imidlertid at det ble tredjeplass.

– Det er jeg kjempefornøyd med. Jeg hadde aldri sittet på et fatbike før, og var med først og fremst for å få rittrening. Dette var moro, sier Celine fornøyd.

Marie-i aksjon
Marie Ommundsen midt i feltet under siste dag av bane-NM, som gikk i Odense
Foto © sykling.no