|

NM-gull i sykkelkross til Aksel

Aksel LaForce ikledd mestertrøya etter NM-seieren i sykkelkross.

Aksel LaForce sikret seg NM-tittel da han gikk til topps i juniorklassen i sykkelkross søndag. Mestertrøyer ble det også til Katrine Hofstad i kvinner 35-39 og Thomas Færgestad i menn 55-59.

Totalt ble det fem NM-medaljer til IF Frøy under mesterskapet i Kristiansand. Dagfinn Bang-Johansen ble nummer to i menn 45-49, mens Morten Forland tok bronse i menn 50-59.

Thomas Færgestad på vei inn til NM-gull i sin Mastersklasse.

Aksel har kjørt i 15-16årsklassen i år, men i CX rykker siste års syklistene opp en klasse. Han har kjørt meget sterkt i sykkelkross i hele høst, og gjorde det samme under NM. Han vant et meget fortjent NM-gull.

Vinteren gjorde en snarvisitt til Sørlands-byen i helgen, og det var hvitt på bakken i traseene. Flere andre frøyere gjorde gode prestasjoner. Nærmest var Oda LaForce. Hun ble nummer fire i kvinner senior, under tre sekunder fra sølvplassen. En liten teknisk feil i siste motbakke hindret medalje

Andre frøyere hadde tekniske problemer. Blant dem var Jonas Nermoen, som punkterte alt på første runde, og Einar Andreas Sletten Biørn-Lian, som opplevde at sykkel knakk. Henrik Farstadvoll var utsatt både for velt og flere tekniske problemer.

Se alle resultatene fra NM her.