Nesten pallen i NM-sprint

Dag to av det norske mesterskapet i Gauldal var viet terreng sprint, eller som det heter internasjonalt: Cross Country Elimination (XCE). Dette var første gang at det ble arrangert offisielt NM i terreng sprint. Henriette Elvrum Handal endte på fjerdeplass i kvinneklassen.

Toppbilde: Henriette Elvrum Handa) (helt til høyre) kom godt ut i finalefeltet i sprint-NM.
Foto © Vidar Handan

andre sprinten
Andrè Johansen fikkk det tøft under NM-sprinten for juniorer.

Rundbaneløypa fra lørdag var omgjort til en langt kortere runde rundt stadion, med kjøretid pr runde på ca to minuutter. Den inneholdt fortsatt tekniske elementer som steiner, stokker, gap og hopp, samtidig som at den skulle innby til høy fart.

Prolog

Først skulle alle deltagerene sykle en prolog. En runde i løypa ble syklet med enkeltstart og 30 sekunders startintervall. Først ut var kvinneklassen, hvor Henriette Elvrum Handal syklet kontrollert inn til fjerde beste prologtid.

Hun kvalifiserte seg dermed greit for videre heat.

Andrè Johansen fikk tøffere motstand i sin prolog. Med ett samlet senior- og juniorfelt, var det 50 mann til start, og kun de 30 beste gikk videre til 1/8-finale.

Semifinale

I semifinalen kom Henriette litt sent ut i starten, men klarte å kjøre seg opp i ryggen på Ingrid Sofie Bøe Jacobsen før terrengpartiet. Denne plassen holdt hun helt inn til mål, og Ingrid og Henriette kjørte kontrollert inn til finaleplass.

Finale

Henriette fikk en god start i finalen og knivet med Elisabeth Sveum om å føre an feltet ut av startstrekket. Tetposisjonen knep Elisabeth, med Henriette hakk i hel. Henriette følte at hun hadde mer å kjøre med i det første terrengpartiet og prøvde å kjøre forbi Elisabeth.

Det resulterte i at hun kjørte på en liten stubbe og spratt ut av sporet. Dermed var 2. plassen plutselig var blitt en 4. plass. Det tok såpass på å kjøre inn de tre i tet, så når man kom inn i et parti hvor det gikk an å kjøre forbi, så var det ikke mer krefter å hente.

Det endte dermed med den ”sure” 4. plassen rett på utsiden av pallen. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen ble Norgesmester, ikke uventet da hun tidligere i sesongen har kjørt inn til 3. plass i World Cup XCE.

Lyspunkt

Til tross for ikke helt optimale ritt er Henriette ganske fornøyd etter årets NM.

– Nå kan jeg endelig kjøre hardt uten å bli dønn stiv resten av rittet. Det var situasjonen hele fjorårssesongen, sier Henriette. Nå er fokus fremover på Norgescuprittene i Horten i august både for å forsvare den gule ledertrøya, men også for å kvalifisere meg til å sykle VM i Hafjell i september.

Store ritt i Oslo

Årets Norgescupsesong avsluttes i Østmarka med UCI-ritt i regi av Frøy 20. september. Og bare slik at det er nevnt: Neste års NM-arrangør i rundbane og sprint heter IF Frøy. Da bør også langt flere av klubbens medlemmer stille til start.

Relatert innhold