Bronse til Thomas Færgestad i rundbane-NM

Thomas Færgestad sørget for en meget sterk bronsemedalje i klasse Masters 45-49 i rundbane-NM lørdag.

Toppbilde: Thomas Færgestad på seierspallen etter å ha tatt bronsemedalje i NM rundbane lørdag. Arild Christophersen fra Bærum vant klassen, mens Rune Høydahl ble nummer to

NM-Thomas
Thomas Færgestad var sliten, men fornøyd etter NM-innsatsen.
Foto © Vidar Handal

IF Frøy stilte med en kvartett i årets NM Terreng i Gauldal et par mil sør for Trondheim i Sør-Trøndelag. Her hadde det vært plass til langt flere frøyere! Gauldal SK har utbedret NC-løypa og laget flere hindre, doserte svinger og BMX-elementer.

NC-løypa fra foregående år er blitt utbedret med mange nye hindre, doserte svinger, hopp og BMX-elementer. Det er tydelig at Gauldal SK ikke har mange restriksjoner fra kommunen når det gjelder å gjøre små inngrep i terrenget.

Løypa er blitt svært så morsom, men krever også full konsentrasjon fra rytterene. Løypa trenger fortsatt noen ekstra høydemeter for å kunne matche World Cup løypene.

De gamle er eldst

Først ut av våre var Masters menn. Her stilte både Thomas Færgestad og Øyvin Wormnæs til start i M45-49. M45-klassen er virkelig den aller tøffeste klassen av alle Masterklassene, med blant annet  tidligere sølvmedaljør fra VM, Rune Høydahl, på startstreken. Alle Masterklassene startet samtidig, men det var hovedsakelig rytterene fra M45-49 som førte an på de første av totalt fem runder.

Rune Høydahl og Arild Christophersen lå lenge og knivet i tet før Høydahl etter hvert bygde seg en luke ned til nummer to. Bak disse førte Thomas Færgestad en god kamp om tredjeplassen. På et teknisk hinder ble Thomas sin argeste konkurrent felt og måtte bryte.

Meget sterk prestasjon

Thomas kunne dermed med god margin ned til neste mann kjøre inn til en meget respektabel bronsemedalje! Det bør også nevnes at tiden til Thomas hadde resultert i henholdsvis gull, sølv og bronse i de ”yngre” Masterklassene.

Øyvin Wormnæs, som forrige helg kjørte inn to Master-seiere i Mosjøen, måtte denne gang ta til takke med en 8. plass. Også det en meget respektabel plassering i dette startfeltet.

Henriette måtte bryte

Etter masterklassene startet kvinner senior og menn junior.

Her startet Henriette Elvrum Handal som førsteårs senior og Andrè Johansen i menn junior.

Henriette fikk en dårlig start da hun tro ut av pedalen, og måtte jage seg gjennom feltet på den første runden. Hun kjørte seg stadig fremover, men da hun hadde avansert til en femte plass hadde hun et uhell.

Konsentrasjonen  på fart og på å avansere gjorde at hun tok et litt uheldig sporvalg hvor hun fikk en ordentlig smell. Hun måtte stå av cirka ett minutt før hun kom seg på sykkelen igjen, men hun merket at kroppen hadde fått en så stor smell at hun følte seg uvel og valgte å bryte.

Godt kjørt av Andrè

Andrè Johansen i juniorfeltet har vist i flere ritt at han har veldig god kapasitet, så også i dette rittet. Andrè plukket plasseringer i motbakkene, men tapte samtidig litt i de mest tekniske partiene. Han kjørte seg inn til en meget hederlig 20. plass i et stort og tett juniorfelt.

Nye muligheter

Søndag går terreng sprint. Her stiller bare Andrè Johansen og Henriette Elvrum Handal for IF Frøy. Junior- og seniorklassen slås sammen og hvis Mastersryttere ønsker å delta, må de også starte i eliteklassen. Vi krysser fingrene for våre to deltagere som skal i ilden i søndag ettermiddag.

Relatert innhold