Neptunrittet i Svelvik

En fantastisk dag for å arrangere ritt. Solen hadde tørket opp stiene mer enn de fleste rittene i år og Svelvik sto for NC maraton i dag. Byen var gjort om til en rittarena og alle var mer eller mindre involvert i gjennomføringen.

Noen Frøyere valgte å ta turen for å finne ut hva dette rittet var. Mye rykter om en tøff løype med en drøy start var utgangspunktet. Vi tok sjansen og satset på at dette var noe vi kunne fikse. En bra kombinasjon av grusvei, noe asfalt men også mange gode stipartier som minnet mer om rundbane sykling. Alt i nærhet til sjøen og runding nede ved brygga i den hyggelige lille byen.

IMG_7752

De yngste startet først gruppert etter alder. De raskeste først. Fra oss var det Ragne i tillegg til Tobias og Fabian som stilte til start. Ragne hadde start i høyden og trodde hun skulle slippe mye oppoverbakkene, men med en ivrig mor ble bakkene tatt som oppvarming. Kroppen føltes bra og hun startet med godt mot. 2. plassen lå klart innenfor rekkevidde når en litt ukonsentrert vakt ledet henne på feil sti, hvor rittet ikke ble den oppturen det kunne vært. Men hun vet hun er god for en 2. plass noe som er fint å få med seg.

Farten på de eldre ungdomsgruppene var imponerende fra start og bakkene ble bekjempet med rå styrke. Flere merket vel at de ble litt brattere for hver runde tenker jeg. God og målrettet sykling gjorde at Tobias fikk en knallstart og fulgte opp videre hele veien til mål. En imponerende 2. plass i 15-16 år fra en gutt som enda er 14.

IMG_7785

Fabian startet noe mer forsiktig og tenkte at dette skulle bli veldig langt og hardt. Veldig skepsis før start, men et helt klart utsagn ved målgang om at dette ville han gjøre igjen, tyder på en bra rittopplevelse.

Men så kom de eldste junior og masterklassene. Torbjørn Stubberud som eneste junior fra Frøy og ellers Trude Elde, Petter Stiland, Øyvind Wormnes og Tor Strøm som mastersyklister. Etter målgang er vel kanskje ikke det begrepet helt beskrivende. Torbjørn kjente at pusten ikke ville være med på tunge oppoverbakker i dag. Tette luftveier og lite effekt. Han fikk testet ut løypa og får satse på en bedre opplevelse nestegang. Trude tok en avgjørelse etter første runde om at kroppen og spesielt magen kanskje trenger noe mer restitusjon etter fallet under TSR. Petter lagde vinkel i feil retning på kjede og syntes det gjorde det noe vanskelig sykle. Fullførende Øyvind og Tor syntes rittet var supert og ser klart for seg at dette kan gjentas. Med plasseringer på øverste tredjedel må vi si oss fornøyd.

Neptunrittet kan anbefales for de som vurderer det neste år!