God generalprøve før NM

Frøy-rytterne Andreas Landa, Krister Hagen og Phan Åge Haugård – som kjører for kontinentallaget OneCo – knuste konkurrentene i lagtemporittet Sepura 50 torsdag. En topplassering i lagtempo-NM om knappe to uker er neste mål.

Toppbilde: Andreas Landa, Krister Hagen og Phan Åge Haugård syklet godt i Sepiura 50, og vant hele tempokonkurransen.

Phan Åge og Andreas er “gamle” Frøy-gutter, mens Krister meldte seg inn i klubben i vinter. De kjører for kontinentallaget OneCo, men vil satser på seier for Frøy under NM i Grimstad.

Lagtemporittet Sepura 50 ble arrangert for elitelag, men Sepura stilte 30 mann utenfor konkurranse for å få en gjennomkjøring før Lillehammer-Oslo. Sepura er en felles satsing blant klubber i Østfold med mål om å vinne lagkonkurransen fra Lillehammer.

De tre elitelagene som stilte var OneCo, Lillehammer og Ringerikskraft. Det skilte ca 1 min og 45 sek mellom OneCo og siste lag i mål..

Vinnertiden ble litt over en time. Det gir 50 i snitt med mye regn og motvind etter vending er bra.

Ringerikskraft stiller ikke lag i lagtempo-NM, men Sandnes, Bergen og Stavanger blir harde konkurrenter for Phan Åge, Andreas og Krister.

Rytterne fikk pene pengepremier i rittet. Først 25.000 kroner som beste elitelag, og så en like stor sjekk fordi laget sykler raskere enn de 30 fra Sepura.