Markerte seg i øs-pøs finsk regnvær

Frøy-Bianchis rytterne markerte seg på flere måter i den første etappen av Baltic Chain Tour mandag. Ikke minst fikk Elias Spikseth vist seg fram med å bli med i brudd.

Toppbilde: Tord Sundhagen får langing fra bilen i ruskeværet i Finland.
Foto © Kyrre Rørstad

 Etter en trilletur i strålende vær og 25 grader i går, var værmeldingene før åpningsetappen i Baltic Chain Tour mandag helt anderledes. Like før laget ankom startområdet, åpnet himmelen seg. Det ble kliss vått umiddelbart og syklistene fikk regn i 10-11 mil av dagens etappe.

Første etappe hadde start og mål i Lahti og strakte seg over 16 mil gjennom de finske skoger. Etappen inneholdt ingen store klatringer, men med svingete veier som enten gikk opp eller ned, og hvor vinden i tillegg gjorde sitt for å tappe syklistene for krefter, ble det en våt og tung etappe.

Elias i brudd

Frøy-Bianchi hadde ambisjoner om å markere seg, og Elias Spikseth gjorde et tappert forsøk rundt halvveis. Sammen med sju andre klarte de på det meste å få en luke på 45 sekunder på hovedfeltet. Det holdt imidlertid ikke så veldig lenge og det avgjørende bruddet bestod av 22 mann fra rundt 15 lag, og det holdt akkurat helt til mål.

Etter en tidlig punktering for Eivind, ble både rytter og sjåfør tildelt en liten bot og en liten tidsstraff etter en effektiv transportetappe frem til feltet igjen.

Henrik best

Alt i alt gjorde Frøy-Bianchi-rytterne en bra innsats på sykkelsetet, og det viktigste med dagens etappe var å komme seg inn i rittet og få den gode følelsen. Henrik Evensen ble beste rytter fra Frøy-Bianchi med 29.plass.

Mandag kveld tok hele sirkuset på ferga til Tallinn, Estland. I morgen venter den første av to etapper i Estland. Gutta er ved godt mot, og  gleder seg til en ny dag med finere værmeldinger denne gangen. 

Relatert innhold