Markerte seg godt i Tour of Norway

Frøy Bianchi fikk vist seg godt fram i første etappe av Tour of Norway. Trond Håkon Trondsen kom inn som nummer 11.

Toppbilde: Tord Sundhagen på vei ut fra start i Larvik
Foto © Kyrre Rørstad

L1170244
God stemning før startFoto © Kyrre Rørstad

Et brudd på sju mann kom tidlig løs fra rhovedfeltet, uten at Frøy-Bianchi var representert. Bruddet fikk imidlertid aldri skikkelig fotfeste, og selv om de lå foran i over halve rittet, hadde feltet med de store favorittene god kontroll.

Ved første av i alt tre passeringer av langesonen lå Frøy-Bianchi godt samlet helt fremme i hovedfeltet. Det så veldig bra ut og stemningen virket å være god. Frøy-Bianchi holdt seg godt fremme i hele dag og fikk vist seg godt fram på TV.

Med Elias på hjemmebane var det godt å ha han som kjentmann i området. Han kunne dermed hjelpe de andre rytterne med lokalkunnskap om løypa. Noe som var til stor hjelp for de andre ryttene på laget.

Vått og glatt

Litt før siste langing kom regnet og det ble skikkelig vått. Spenningen var stor for nedkjøringen til Larvik sentrum hvor det var spådd at rytterne ville ha 100 km/t før en skarp sving til høyre. Som det fremgikk av TV-bildene, gikk det heldigvis uten dramatikk for hele feltet. Elias kunne med sin lokalkunnskapfortelle at han klarte å forsere minst 20 stykker i den utforkjøringen

Tidlig brudd

Et brudd på sju mann kom seg tidlig løs fra resten av hovedfeltet, uten at Frøy-Bianchi var representert. Bruddet fikk imidlertid aldri skikkelig fotfeste, og selv om de lå foran i over halve rittet, hadde feltet med de store favorittene god kontroll.

Ved første av i alt tre passeringer av langesonen, lå Frøy-Bianchi godt samlet helt fremme i hovedfeltet. Det så veldig bra ut og stemningen virket å være god. Frøy-Bianchi holdt seg godt fremme i hele dag og fikk vist seg godt fram på TV. Med Elias på hjemmebane var det godt å ha han som kjentmann i området. Han kunne dermed hjelpe de andre rytterne med lokalkunnskap om løypa. Noe som var til stor hjelp for de andre ryttene på laget.

Vått og glatt

Litt før siste langing kom regnet og det ble skikkelig vått. Spenningen var stor for nedkjøringen til Larvik sentrum hvor det var spådd at rytterne ville ha 100 km/t før en skarp sving til høyre. Som det fremgikk av TV-bildene, gikk det heldigvis uten dramatikk for hele feltet. Elias kunne med sin lokalkunnskapfortelle at han klarte å forsere minst 20 stykker i den utforkjøringen.

Helt i teten

Frøy- Bianchi var med helt i teten også mot slutten, men tok en del vind i fronten av feltet da det gjenstod noen få kilometer. En skarp venstresving og så en skikkelig knekker de siste 900 meterne opp til mål ble en tøff avslutning på en tøff dag for alle rytterne, men vi klarte likevel å få Trond Håkon inn til en meget sterk og imponerende 11. plass.

Phan Åge Haugård ble nummer 26 på samme tid som vinneren. Han kom tre plasser bak Frøys Magnus Børressen, som sykler for Østerhus-Ridley

Hjemmebane

I morgen torsdag 22. mai går starten i Drøbak og fortsetter på veier som er godt kjent for alle som sykler landevei i Frøy, mot Vestby, Kroer, Garder og Våler, før den går videre mot Mysen, Rakkestad og målgang i Sarpsborg.

– Hele laget gleder seg. Dette er hjemmebane. På store deler av løypa kjenner spesielt Andreas Landa og jeg hver eneste sprekk og hvert hull i asfalten. Dette blir en opplevelse, sier Phan Åge Haugård for torsdagens etappe.

Satser på topp 6

Også sportsdirektør Carl Erik Pedersen er fornøyd med dagens etappe, men mener likevel at laget har mer å gå på:

– Vi har ryttere som har kapasitet til å komme blant topp 6. Jeg håper vi er der i løpet av Tour of Norway, sier Carl Erik.

Relatert innhold