Ledet Tour of Norway i 150 kilometer

I 15 mil var det Frøy-Bianchis Trond Håkon Trondsen som ledet Tour of Norway torsdag. Han gikk i brudd med fem andre ryttere rett etter start, og siden Trond Håkon hadde best plassering av de seks onsdag, ledet han rittet.

Toppbilde: Trond Håkon Trondsen ble et kjent navn i sykkel-Norge etter innsatsen i Tour of Norway i mai, som dette bildet er fra. I tredje etappe av Tour of Slovakia ble han nummer to.
Foto © Sykkerittfotografen/Alan Billyeald

Tour
Trond Håkon Trondsen jobbet godt i seksmannsgruppa som gikk i brudd.
Foto © Runar Hansen

Dermed fikk Trond Håkon virkelig profilert både seg selv og laget – med masse tid i den direkte sendingen til TV2. 20-åringen fikk masse velfortjent skryt blant annet av Johan Kaggestad, og fikk markert som en sterk og meget lovende rytter.

Fire mil før målgang i Sarpsborg ble bruddet tatt inn, men da hadde rytterne alt syklet gjennom store deler av Follo og Østfold etter starten i Drøbak.

Ble kjent for sykkelfansen

Også for Frøy-Bianchi som lag var dagens etappe veldig positiv. Nå kjenner store deler av norske sykkelfans kontinentallaget som eies av Frøy. Også Phan Åge Haugård var veldig synlig på tv-skjermene, og fikk ros av ekspertkommentoren.

– Dette var kjempemoro. Jeg bestemte meg før start å gå i brudd, og er veldig fornøyd med dagen. Litt synd var det at jeg ikke holdt helt til mål, men det kommer senere, sa en fornøyd, men sliten Trond Håkon Trondsen på ritthotellet torsdag kveld.

Gutta er gode

Også sportsdirektør Carl Erik Pedersen var en fornøyd mann torsdag kveld. Laget hans fikk vist hva det er godt for.

– Gutta er gode, og nå forstår de at det ikke er langt opp til de aller beste i Europa. Dette gir et kick for resten av rittet og resten av sesongen, sier han.

Litt skuffet var han likevel over at ingen fra Frøy-Bianchi var med hovedfeltet inn til mål i Sarpsborg.

Tre mann i hovedfeltet

– Vi hadde tre mann med helt til halvveis på den siste runden, men tre kilometer før mål falt de av. Både Trond Håkon, Phan Åge og Elias Spikseth var veldig nære på å komme blant de beste i dag, forteller Carl Erik.

Fredag går tredje etappe i Tour of Norway fra Årnes på Romerike til Budor ved Hamar. Den løypa har et litt hardere profil enn de to første etappene, men Frøy-Bianchi satser på å markere seg der også.

– Jeg må tenke litt på hvilken taktikk vi skal velge fredag, men vi skal kjøre offensivt også i dag. Vi har seks mann som er sterke, påpeker Carl Erik Pedersen.

I tillegg til Trond Håkon, Phan Åge og Elias, består Frøy-Bianchis lag av Andreas Landa, Tord Sundhagen og Kristian Forbord. I tillegg deltar Frøy-medlem Magnus Børressen i rittet. Hans sykler for kontinentallaget Østerhus Ridley.

Tour
Også i hovedfeltet var trøyene til Frøy-Bianchi godt synlig. Dette bilder er fra Garder – på veier som er godt kjent også for Frøys turryttere.
Foto © Runar Hansen