Lovende generalprøve for gruppe 1

Gruppe 1 er ett av to Frøy-lag som skal sykle lagkonkurransen fra Lillehammer under Styrkeprøven. Generalprøven i Tyrifjorden Rundt søndag var meget lovende – med tredjeplass som resultat.

Toppbilde: Gruppe 1 langs Tyrifjorden i Tyrifjorden rundt. Tredjeplassen i lagkonkurranse gir grunn til optimisme før Styrkeprøven
Foto © Frank Solberg, Bergogdal.no

gruppe1_tyrifjorden_førstart
Gruppe 1 før start. Formasjonen ble heldigvis mer strukturert i selve løpet.

Laget som startet fra Sandvika søndag var tilnærmet likt det som kommer til å starte i Styrkeprøven. Dette var i så måte generalprøven så målet var å få inn så mange som mulig av de 16 rytterne vi stilte med til start i Sandvika.

Fort og trygt

To ryttere falt av opp mot Sollihøgda. Det gikk Fort og trygt nedover. Laget ble tatt igjen av Stovnerkameratene før Sundvollen, og tok igjen Follo litt før Klekken/Hønefoss. Det var mye motvind og noe ulik styrke innad i laget. Åtte ryttere satt stort sett i rulla fra start til mål, de øvrige går litt inn og ut og bidro med det de kunne.

Rett før Vikersund passerte Follo Frøy 1, og kjørte også forbi Stovnerkameratene som rytterne så rett foran seg. Stovnerkameratene begynte å miste en del folk og at de fikk færre og færre i  rulla.

Ett magadrag – og bort med de

Da de roet litt ned for å lange litt før Sylling smatt Frøy forbi og tok opp jakten på Follo som hadde fått litt luke. Ved inngangen til bakkene opp mot Lier fikk laget kontakt med Follo igjen. De er tydelig slitne. Frøyerne tok et magadrag og kjørte forbi oppover mot Liertoppen.

På toppen hadde laget vareopptelling, og så at alle 14 var med! J Fra Liertoppen og inn gikk det fort med vinden i ryggen, men flere begynte å bli slitne og rulla fløt ikke like jevnt som den burde.

Lagertømming

Vi tømte lagrene for krefter (selv om noen hadde litt mer på lager, og klarte å stå løpet helt inn. Innsatsen ble belønnet med tredjeplass i lagkonkurransen. Her er det imidlertid så tett at ingen kan slappe av frem mot Styrkeprøven.

1. Lillehammer CK ekspress 34:15:26,0
2. Team Kjekkas 34:51:51,0
3. IF Frøy 36:25:28,0
4. Stovnerkameratene 36:30:04,0
5. BOC 1 36:34:09,0
6. Follo Express 36:49:40,0

Lagkonkurranse

Dette var en et flott ritt, fin løype, bra vær og hyggelige sykkelkamerater. Skryt til arrangøren for en prikkfri avvikling og flott ramme etter målgang med partytelt, live musikk og matog drikke.

Uoffisielt NM

Styrkeprøven går lørdag 20. juni. Lagkonkurransen er uoffisielt NM i maraton lagtempo. Målet er at dette skal være offisielt mesterskap neste år, som er 50-årsjubileum for Styrkeprøven.

Relatert innhold