Klart for tidenes ritthøst

Endelig! Nå blir det snart sykkelritt igjen. For en sykkelklubb for IF Frøy er dette kjernen i det vi driver med. Våre medlemmer kan igjen konkurrere i terrenget og på landeveien. Og – klubben kan arrangere ritt.

Toppbilde: Holmenkollen sykkelfestival er et av Frøys rittarrangementer i høst

Høsten blir spennende, med flere nye konsepter. Kreative sjeler i klubben har både tenkt og handlet. Dette er listen over ritt så langt:

Holmenkollen sykkelfestival fredag 31. juli, lørdag 1. august og søndag 2.august.

Dette blir en nyvinning innen norsk sykling. Frøy bruker riksanlegget på ski til sykling. Vi arrangerer ritt for ungdom, junior, senior og masters i rulleskitraseen. Det blir tempo, kriterium, fellesstart og sprint. Vi håper dette blir en klassiker i norsk sykling.

NM Masters tempo og uoffisielt NM i tandem lørdag 15.august.

IF Frøy påtok seg NM i Masters tempo og NM i tandem da mesterskapene stod i fare for å bli avlyst. Våre venner i Follo SK har ansvaret for fellesstarten søndag 16. august.

Start og mål er på Drømtorp i Ski, og løypa går til Tomter, der det er vending. Den er 24.6 km og har 397 høydemeter.

Skøiensprinten 18. august

Dette er en lavterskel bakkesprint som er en del av Landeveicupen i regi av Region Øst. Deltakere er ungdom fra 10 år til og med 15-16 år.

Oslo Terrengsykkelfestival lørdag 22.og søndag 23. august

Dette er et internasjonalt UCI-ritt, og også Norgescup. På grunn av Korona-situasjonen og sen behandling av godkjenning er det fortsatt usikker om dette rittet blir arrangert, og i hvilken form. Vi håper på avklaring i løpet av meget kort tid.

Frøy tredagers – klubbmesterskap i tempo, fellesstart og terreng

Disse rittene blir arrangert i begynnelsen av september:

  • Fellesstart tirsdag 8. september
  • Terreng rundbane onsdag 9. september
  • Tempo torsdag 10. september
Norway Cross 19. september

En entusiastisk gjeng ønsker at Frøy skal arrangere sykkelkross på Ekeberg. Det blir årets første sykkelkrossritt, og nyheten er meget godt mottatt i sykkelkrossmiljøet, så her er det bare å glede seg. Navnet spiller som mange har forstått på et fotball-arrangement samme sted.

Meld deg på som funksjonær

For en sykkelhøst dette kommer til å bli. Alle Frøys medlemmer har muligheten for å oppleve rittene på nært hold. Vi er som vanlig avhengig av assistanse fra entusiaster i klubben. Men hva er bedre enn å oppleve sykkelritt ringside som vakt i Holmenkollen eller sykkelkross på Ekeberg?

Som vanlig bruker vi Rubic for å registrere seg. Akkurat nå er det mulig å melde seg på rittene i Holmenkollen sykkelfestival, NM i Masters og Norway Cross. Du melder deg på dag og type oppgave. Allemedlemmervi snart få en epost med direkte lenke til påmeldingen.

Har du spørsmål? Send en epost til ritt@froy.no.