Kjære syklister

Vi hadde en velt i gruppe 2 på trening tirsdag 24.04 der det var involvert to ryttere. Det ble kragebenbrudd og skrubbsår, men ingen alvorlige skader. Vi vet alle sammen at dette kan og vil skje innimellom – både på trening og ritt.

For å minimere risikoen vil jeg minne om kommunikasjonen oss imellom når vi sykler i et felt – vi må gi hverandre tilbakemeldinger. Det å gi hverandre tilbakemeldinger på en konstruktiv måte er med å korrigere og dermed minsker vi sjansen for at uhensiktsmessige hendelser skjer underveis. En rulle skal gå sakte rundt selv om farten er høy – Terje Hullstein beskriver treffende at den skal «gå som sirup». Når den går sakte rundt har man tid til å gi korte beskjeder og det blir sjelden stressede situasjoner.

På trening så kan man innimellom stoppe opp litt å snakke sammen om hva som fungerer og hva man bør justere – også her gi direkte tilbakemeldinger til hverandre. I Frøy så er ikke dette kritikk, det er slik vi trener sammen.

Jeg håper vi får mange fine sykkelopplevelser utover sesongen. Ta godt vare på deg selv og dine medsyklister – husk at noen er glade i dere!

Trondheim - Oslo 2012