Jørn Michalsen leder i NCF Region Øst

Jørn Michalsen fra IF Frøy har sagt ja til vervet som leder i den nyetablerte Region Øst i Norges Cykleforbund. Han skal lede arbeidet slik at regionen blir etablert på en solid måte fram mot første ordinære årsmøte i januar 2015.

Toppbilde: Utvikling av flere ritt på landeveien er en av oppgavene Region Øst håper å kunne bidra til. Bildet er fra Ronde Van Vestkant i 2013, med Katrine Hofstad og Sebastian Kiese i front.

Region Øst er en av sju regioner som nå er etablert av Norges Cykleforbund, til erstatning for 19 tidligere kretser. Regionen består av de tidligere sykkelkretsene Oslo, Akershus og Østfold.

Langvarig prosess

Etableringen av regionen har tatt tid, først og fremst fordi det fremtidige eierskapet til Styrkeprøven måtte avklares. Styrkeprøven var eid og drevet av Oslo Cyklekrets. Nå er Styrkeprøven AS stiftet, med ni av klubbene i Oslo som eiere. IF Frøy er en av disse klubbene. Ivar Kjellhov fra Frøy er styremedlem i Styrkeprøven AS.

– Driften av Styrkeprøven var hovedaktiviteten i Oslo Cyklekrets, og dette rittet kan nå drives videre på en god måte i aksjeselskapet. Den nye regionen får en ny og viktig rolle i utviklingen av sykkelsporten i området, sier Jørn Michalsen.

Det første året vil bli brukt til at etablere Region Øst, slik at den skal bli godt rustet til å utfør oppgavene den vil få. Blant disse oppgavene er talentutvikling, ansvar for kommissæroppsett og terminlisteoppsett.

Godt grunnlag for positiv utvikling

– Når vi nå har fått en region med over 80 sykkelklubber fra tre store fylker, bør det gi grunnlag for en positiv utvikling av sykkelsporten, påpeker Michalsen.

Regionen har alt tatt initiativet til å finne arrangører av regionmesterskap i rundbane, tempo og fellesstart. Regionen er også spurt om å sørge for å skaffe  arrangører til Master-NM på landevei.