|

Inviterer ungdom til ny satsing på landevei

Denne gjengen med IF Frøy-ungdommer var med i Landeveiscupen i Ski forrige uke. Nå kan de bli med i klubbens nye satsing på landevei.

IF Frøy inviterer ungdom som har lyst til å sykle landevei til å bli med på klubbens nye opplegg. Både nåværende og nye medlemmer ønskes velkommen.

Onsdag 12. september klokken 17.00 blir ideene presentert i et møte der foreldre og ungdommer ønskes velkommen.

Fullt trøkk i pedalene i Landeveiscupen.

Målet med satsingen er å skape en gruppe som trener sammen jevnlig, og som blir med i ritt neste sesong. Blant rittene de satses på er Region Østs Landeveiscup og Jokerserien for ungdom.

Et litt mer langsiktig mål er at mange av utøverne skal bli med på Jokermesterskapet for ungdom som IF Frøy skal arrangere i 2025.

For jenter og gutter som sykler terreng vil treningene bli koordinert slik at det er mulig å delta o begge grener. Det vil også bli lagt opp til treninger i velodromen i Asker vinteren 2023/24.

– Vi vet at mange ungdommer ønsker å trene landevei, og IF Frøy vil nå legge forholdene til rette slik at de skal få muligheten. Det er ikke enkelt å sykle på landevei i Oslo, men vi ønsker at vi skal kunne trene trygt under sportslig gode forhold.

Det sier Per Christian Mørk, som er en av initiativtakerne til satsingen.

Under siste ritt i landeveiscupen i Ski forrige uke var en god gruppe Frøy-ungdommer med. Det viser at grunnlaget for å få flere landeveissyklister er til stede.

Opplegget er i utgangspunktet ment fra ungdommer fra 13 år, men det åpnes for at også yngre kan delta – forutsatt at de har far eller mor som kan følge de opp.

Lanseringsmøtet 12. september holdes i Skullerud Næringspark. Olav Helsets vei 5C. Dette er bygge på andre siden av den store parkeringsplassen ved Skullerud T. Gå opp den lille bakken og ta til høyre midtveis.

Om noen har spørsmål eller trenger er informasjon oppfordres de til å sende en epost til froy@froy.no.