Imponerende av Henrik og Eivind

Debutanten Henrik Evensen kjørte en knallsterk fjerde etappe av Baltic Chain Tour torsdag, og avanserte kraftig i sammendraget. I U23-klassen ligger 18-åringen nå på femteplass.Toppbilde: En fornøyd Henrik Evensen tar en velfortjent Cola etter torsdagens etappe i Baltic Chain Tour. Til høyre Tord Sundhagen
Foto © Kyrre Rørstad
BCT5_Eivind
Eivind Ekeli kjørte en imponerende etappe torsdag. To ganger møtte han kjøre seg opp gjennom bilkøen to ganger
Foto © Kyrre Rørstad

Stemningen var litt lunken ved start i dag, i og med at flere av rytterne har pådratt seg sår hals de siste dagene. Etter tre harde dager har rytterne fått kjørt seg hardt og dagen før hviledagen, var det 178 kilometer som skulle sykles på noe dårligere veistandard enn hva vi ble vant til i Estland.  Rittet gikk fra Smiltene til Sigulda i Latvia.

En relativt flat etappe på de latviske veiene gikk imidlertid styggfort. Etter 2 timer, var snittfarten 48 km/t og likevel var det flere bruddforsøk underveis.

Frøy-Bianchis  ryttere var blant de tre lagene som ikke fikk med ryttere i et kjempebrudd, noen mil fra start. Bruddet fikk ca. ett minutt, og Frøy-Bianchi tok etter hvert, sammen med det svenske landslaget, noen solide magadrag og kjørte raskt inn bruddet igjen. 

Thriller

Rittet utviklet seg etter hvert til en thriller, sett med Frøy-Bianchi-øyne. Henrik Evensen klarte å komme seg av gårde i et brudd sammen med 17 andre. Bruddet ble etablert noen mil før mål, og bak sprakk hovedfeltet opp i en gruppe på 32 mann, som jaget. Dessverre fikk vi ikke med noen ryttere i forfølgergruppa, og hovedfeltet ble etter hvert mer enn tre minutter bak ledergruppa. 

 Henrik gjorde en kjempejobb foran i ledergruppa, og han tok ansvar og føringer hele veien. Like før mål, satte han seg foran i en bratt utforbakke og kjørte mesterlig fra de andre. Etter noen få flate kilometer i brudd, kom det en lang klatring før mål, hvor Henrik var først inn i bakken.

Avanserte sammenlagt

Dessverre stivnet han i bakken, og det holdt ikke helt til mål denne gangen. Henrik kjørte likevel inn til en svært sterk og imponerende 16. plass, og han avanserte ti plasser i U-23 sammendraget til en 5. plass sammenlagt.

Flere ryttere imponerte i dag, og en av de andre sterke prestasjonene stod Eivind Ekeli for. Først punkterte han på forhjulet. Med sår hals, en mage som var litt vrang og en sykkel han ikke helt var fornøyd med i dag, klarte han på overbevisende vis å kjøre seg opp igjen til hovedfeltet. Vel fremme, punkterte han på bakhjulet og måtte gjøre samme jobben en gang til. Når snittfarten på rittet endte på 46,2 km/t, ble det bevis på en enorm kapasitet.

Stolt sportsdirektør

Sportsdirektør Carl Erik Pedersen var meget god fornøyd med dagens innsats:

– Jeg har sjelden hatt det så spennende i rittbilen. Både Henrik og Eivind imponerte meg.  Jeg er stolt over innsatsen til Frøy-Bianci i dag, sier Carl Erik.

 I morgen er det en fortjent hviledag og vi setter nesen videre mot de to siste etappene i Litauen.

BCT5_tilskuere
Noen tbrukte tiden til å kombinere publikumoppgaven med trening.
Foto © Kyrre Rørstad

Relatert innhold