IF Frøy skal arrangere NM i lagtempo

IF Frøy har takket ja til å arrangere NM i lagtempo for senior og junior. Mesterskapet går tirsdag 25. juni i Follo.

Lagtemporittet er ett av tre NM-arrangementer på landeveien som arrangeres i området i løpet av få dager. Fredag 21. juni går NM i gateritt i Askim, med Smaalenene SK som arrangør, mens SK Rye har ansvaret for fellesstart U 23, som går søndag 23. juni. Det siste rittet går sannsynligvis i en rundløype i Ås, med start og mål ved Universitetet.

Norges Cykleforbund har hatt problemer med å finne arrangører til NM i 2019, etter at ingen klubber i regionen som stod for tur ville påta seg arrangementet. Forbundet henvendte seg da blant annet til Region Øst med spørsmål om den kunne bidra til å finne arrangører. I løpet av prosessen ble det klart at lagtempo, U23 fellesstart og gateritt var aktuelt i regionen, og de tre klubbene tok hovedansvaret for hvert sitt arrangement.

– For en klubb som IF Frøy var det viktig å hjelpe til når NCF ba oss om det. Vi er glad for at vi kan samarbeide med Rye og Smaalenene slik at NM-uka blir komplett, sier nestleder Arne Hanssen.

Han er den som har hatt ansvaret for arbeidet i styret i IF Frøy.

– Vi vil i løpet av kort tid finne egnede traseer, og håper å kunne bruke noen av de samme veiene som i Landeveisrittet for seksmannslag noen uker før. Det rittet gir oss også kompetanse på å arrangere lagtempo-NM, fortsetter Hanssen.

Et lagtempomesterskap er ikke veldig omfattende, og vil ha rundt 30 startende lag. Det er derfor mulig å arrangere det uten for mange ressurser – selv om det er viktig at sikkerhet og de sportslige forholdene er på mesterskapsnivå. Jørn Michalsen skal være rittleder for lagtempo-mesterskapet.

– Dette blir spennende. Jeg tror vi sammen med de to andre klubbene kan skape gode NM-ritt, forteller Arne Hanssen.

Temporittet i NM arrangeres av Glåmdal torsdag 27. juni, mens fellesstart for junior og senior avvikles på Ringerike med Ringerike SK som arrangør helgen etter.

Via lenker til høyre kan de lese pressemeldingen fra NCF om NM, samt lese hva Landevei og Procycling skriver om rittene.