|

Neste år kjører IF Frøy elektrisk

HELT ELEKTRISK: Salgssjef Jon Halvor Storstrøm i Møller Bil Etterstad (til høyre) overrekker nøklene til den nye bilen tiil Øyvind Øen Danielsen i IF Frøy.

Det satses elektrisk når IF Frøy nå skifter klubbil. Mandag 20. desember ble en splitter ny Skoda Enyaq iV overlevert fra Møller Bil på Etterstad.

– Det er på høy tid at også sykkelsporten får klimavennlige kjøretøy. Et sykkelritt med mange titalls dieseldriver er ikke bærekraftig. Styret diskuterte både fordeler og ulemper med en elbil, men var ikke i tvil om at dagens biler oppfyller de spesielle kravene syklingen har.

Det sier Øyvind Øen Danielsen, som er materialforvalter i IF Frøy, og den i styret som har ansvaret for bruk og vedlikehold av bilen.

Den nye Enyag-modellen Frøy nå har er stappfull av ny teknologi, og bør være en fryd å kjøre. Takstativ for sykler er bestilt, og vi være på plass i april.

– Alle som skal bruke bilen må gjennomføre en brief slik at de vet hvordan bilen skal kjøres, og ikke minst hvordan teknologien skal utnyttes. Dette gjenommfører vi før sesongstart, sier Øyvind.

Møller Bil på Etterstad har vært samarbeidspartner på bil på Frøy lenge. Salgssjef Jon Halvor Storstrøm var meget fornøyd med å levere en ny bil.

– Vi leverer mange biler som brukes til sykkelsport, men dette er den første elektriske. Vi ønsker IF Frøy lykke til, og gleder oss til en fortsatt godt samarbeid. Vi er sikker på at klubbens sjåfører vil behandle elbilen like godt som de andre bilene vi har levert, sier han.