Status sommer 2019

Vi er midt i sesong og det skjer mye på alle kanter av organisasjonen. Det reises, trenes, kjøres ritt og vi nærmer oss juli der aktivitetsnivået for mange går litt ned, for så å sette fart igjen i august.

Vår sportslig leder Ola Røkke har fått tilbud om jobb i Kina og har derfor valgt å si opp sin stilling. Vi skal inn i en prosess til høsten for å finne ut hva vi gjør videre med ny sportslig leder og hva denne funksjonen skal fylle.

Vi har endelig på plass en regnskapsansvarlig i Frøy, Anders Røynås er engasjert på en konsulentavtale fra 1.7.19. Anders er autorisert regnskapsfører av yrke, sykler på fritiden, medlem i Frøy og bor på Nordstrand. Vi ønsker deg velkommen på laget!

anders
Anders Røynås

På vårparten opplevde vi en økning på 81 nye medlemmer noe som er veldig hyggelig, håper alle nye har funnet seg til rette i en gruppe.

Det er fortsatt litt kø og ventetid for å komme med i barnegruppene i terrenget men det meldes om at mange også får plass. Det går på trenerkapasitet så hold ut så ordner det seg til slutt 🙂

Vi har avholdt to store arrangement Terrengsykkelrittet og Landeveisrittet med solid innsats fra flere hundre frivillig – helt rått!

Kort oppsummering om hva som har skjedd og hva fokus er fremover fra noen av gruppene i Frøy.

Terreng – Jonas Nermoen

IF Frøy Terreng Elite har hatt gode resultater, mest ved Sylvi. Les på terrengsykkel.no! Vi er superstolte!

Celine har og vært utenlands på World Cup i Sprint og Jonas har sneket med seg en seier eller tre i Masterklassen.

Sankthanshelgen kommer en av de store helgene for oss, med NM Rundbane. Det er i år i Son, en kort tur fra oss og vi håper og gjøre gode figurer der og. Det er veldig gøy å legge merke til at juniorer og de yngre kjører veldig godt i sine klasser, med smarte valg siste uken før NM kan det komme mye fine opplevelser og resultater der. Etter NM kommer EM Marathon på Furusjøen, det blir spennende selv om IF Frøy ikke stiller noen i elitefeltet p.t. så er det Masters som flere har muligheter for spennende ting.

Er du landeveissyklist (som ikke sykler Styrkeprøven) med litt tid Sankthans MÅ du sykle til Son, til Sonsveien 51 og oppleve stemningen ved rundbane, farten og trøkket!

Landevei gruppe 4 – Knut Sandberg

Planen i sommer er som følgende, jeg vil være mer eller mindre hjemme i Oslo i hele sommer så jeg tenkte å prøve å kjøre treninger som normalt om folk melder seg på vi appen. Søndagsturene blir kjørt som vanlig enten i mix med gruppe 3 eller Granfondo om det er mindre grupper.

Trening består med andre ord 🙂

Landevei gruppe 3 – Svein / Morten R

I gruppe 3 har vi flere ryttere på Vätternrundan i helgen. Utover dette har vi nå fokus på Lillehammer – Oslo og samkjøring mot det rittet. Her vil vi som ifjor ha eget opplegg med buss transport rett til starten på Lillehammer for å gjøre det så smidig og enkelt som mulig for rytterne. Vi har også invitert med de andre gruppene på dette opplegget.

Dette er det siste av tre satsningsritt gruppen har i år så vi håper så mange som mulig stiller der. Pr. idag har vi mellom 10-15.

Etter sommeren håper vi så mange som mulig fra gruppe 3 stiller på klubbmesterskapene. Her synes vi det har vært litt labert oppmøte de siste årene så det ønsker vi å forbedre.

Treningsplanen for høsten ventes å være klar i løpet av juli og i god tid før vi starter opp igjen etter ferien. Vi vil fortsette med varierte treninger etter sommeren hvor vi har høyere intensitet i midtuka og noe lavere på søndagsturen.

Gruppe 3 har hatt mange på trening til nå i år og noen ganger så mange som i overkant av 25. Dette har gjort at vi har delt treningen i to.

Vi har vært godt synlig på på rittene som har vært til nå i år.

Vi er ellers igang med Rubic laget mitt (egen app) og vi bruker den aktivt til å kommunisere vedr. påmelding/avmelding til treninger. Her ligger også hele treningsplanen inne slik man kan gå inn i appen for å holde seg informert om gruppe 3 treninger.

Vi har også benyttet Rubic for påmelding til Lillehammerbussen.

Vi ser positivt på framtiden i gruppe 3 og gleder oss til resten av sesongen.

Landevei gruppe 1 – Håkon Zahl

Gruppe 1 stiller med 2 lag på Lillehammer – Oslo i 6 personers lagtempo-konkurransen, hvor vi skal prøve å sykle enda fortere enn i fjor! Masters NM siste helgen i juni er hovedmålet for mange av gruppe 1 rytterne, og noen avslutter vårsesongen med Jotunheimen Rundt samme helg.

På tur i skog og mark