Historiske mestre på fremtidens terrengarena

Jon Flydal, Magdalena Kwarta, Andrian Myhrvold, Henriette Bakkelig Götz, Tobias Pettersen og Teodor Eriksson kan bli historiske: De ble de første klubbmestrene på det som forhåpentligvis blir Frøys nye terrengarena. Under kan du se bildekarusell fra kvelden.

Toppbilde: Klubbmestrene i terreng. Fra venstre Magdalena Kwarta, Henriette Bakkeli Götz, Adrian Myhrvold, Tobias Pettersen, Teodor Eriksson og Jon Flydal
Foto © Jørn Michalsen

IMG_7861
KM_terreng_Frøyflagg
Frøyflagget vaier på Grønmo. Håpet er at dette området skal bli et terrenganlegg i toppklasse.Foto © Jørn Michalsen

Foreløpig er det en stor slette med noen hauger på området helt innerst på Grønmo, men klubbmesterskapet i går viste at dette kan bli en flott terrengarena . usjenert og rett ved perfekte løyper i mange disipliner.

At området langt fra nærmeste tettbebyggelse og dermed forstyrrer få andre, er også en klar fordel.

Modifisert NM-løype

Årets terrengmesterskap gikk i en modifisert versjon av NM-løypa fra jula. Den var likevel mer enn tøff nok, ikke minst for landeveissyklistene, som virkelig fikk merke forskjell mellom grenene.

KM_terreng_Jon
Jon Flydal var klart raskeste rytter under terrengmesterskapet.Foto © Jørn Michalsen
Jon raskest ut

I herreklassen gikk Jon Flydal tidlig i front, og ble der gjennom alle de fire rundene. I mål var han langt foran nærmeste konkurrent.

Hos kvinnene var det Magdalena Kwarta som var sterkest. Hun kjørte tidlig fra de andre rytterne, og kom sliten i mål til en klar ledelse.

Tette oppgjør

I flere av juniorklassene var det tettere oppgjør. Teodor Eriksson var best i juniorklassen, mens Tobias Pettersen og Adrian Myrvold var raskest henholdsvis i menn 15–16 og menn 13–14.

Henriette Bakkeli Götz var igjen best i kvinner 13-14, og har dermed sikret seg to seire på to dager.

Også for de yngste
KM_terreng_Vegard
Langing må til. Her får Vegard Stokke næringFoto © Jørn Michalsen

Klubbmesterskapet i terreng er også mesterskap for de yngste, og som vanlig var det mange deltakere i klassen 6–9 år, 10 år og 11–12 år både for gutter og jenter.

Alle fikk medaljer, og de aller fleste var veldig fornøyd. Det til tross for at løypa denne gangen var litt tøffere enn vanlig.

Viktigst denne klubbmesterskap-kvelden var likevel kanskje at arrangementet gikk der det gjorde.

Arbeidet for å få det til et terrenganlegg foregår for fullt, håpet er at en midlertidig arena skal være på plass alt neste år. Klubben er i tett dialog med Oslo kommune for å få det til.

Kamp om sammenlagtseirene
KM _terreng_1
Sveinung Flaathen i aksjon under klubbmesterskapet.Foto © Jørn Michalsen

Med bare tempoen gjenstående i Frøy tredagers drar det seg til om sammenlagtseirene og dermed klubbmesterskaptitlene i flere av klassene.

I senior menn har Jon Flydal sikret seg et meget godt utgangspunkt med plassiffer 4. Tempospesialisten Thomas Jansen kommer på andreplass med plassiffer 8, og så spørs det hvor mange han eventuelt får mellom seg og Jon. Det høres også med at Thomas i morgen kjører sitt femte tøffe ritt på åtte dager.

Det samme gjør Trine Hansen i kvinner senior. Hun er knapt noen terrengrytter, men kom seg fint gjennom løypa onsdag. Hun har plassiffer 10, mens Henriette Elvrum Handal har plassiffer 5.

Likt blant juniorene

I juniorklassen for menn har både Sebastian Kiese og Teodor Eriksson plassiffer 3, så her er det helt likt før temporittet. Blant 15-16-åringene ligger Sander Røsås best an, ett plassiffer foran Håkon Grude.

KM terreng liste
Klubbbmestrene Magdalena Kwarta og Jin Flydal i ivrig prat etter målgang.Foto © Jørn Michalsen

Adrian Myrvold og Vegard Stokke har begge en seier og en andreplass i menn 13–14 år, og også her avgjør tempoen alt.

I samme aldersklasse for kvinner er Henriette Bakkeli Götz eneste rytter som har syklet begge distansene,

Tempo torsdag kveld

Tempoen går torsdag 10. september med første start fra Tusenfryd 18.01. Sekretariat og mål er ved Hvervenbukta. Etteranmelding er mulig fra 17.00 til 18.00.

Klubben ble tirsdag kveld oppmerksom på at det er iverksatt veiarbeid med trafikklys ved Gjersø bru.

Det er dialog med veimyndighetene for å få trafikkvakter der slik at lyset blir slått av, men vi ber likevel rytterne om å vise ekstra hensyn de 60 meterne reguleringen varer.

Resultater og bilder

Resultatene fra tempoen og sammenlagtstillingen finner du via lenke til høyre. Der kan du også laste ned høyoppløselige bilder fra rittet.

KM_terreng_rekrutter
Frøys terrengmesterskap er for alle klasser. Her er Eirik Rokke (nummer 38), Jørgen Røn (nummer 39), William McFarlane i fint driv ut fra start.