Her skal det arrangeres Norgescup i helga

Lørdag og søndag starter Norgescupen i rundbane. I dag ble løypa oversvømmet av vann.

Fiskum IL arrangerer første ritt i Norgescupen, og har hatt nok å gjøre med å få løypene klare. Den sene våren har gjort det nødvendig med veldig mye dugnad. I dag så det meste ut til å være under kontroll, men det var før dramatiske ting skjedde.

Dette skriver Fiskum på rittets Facebookside:

“I formiddag var Thomas Dahlsrud fra forbundskontoret på plass for å “kontrollere” løypa. Alt så ut til å være i rute og Thomas var godt fornøyd med tingenes tilstand.

Så – bare et par timer senere, kom de første rapportene om at ting var i ferd med å skje. Elva som går gjennom området hadde virkelig begynt å vokse og det riktig fort. Etter nærmere inspeksjon ser vi at elva har funnet alternative løp og renner ut i løypa i de nedre deler. Det er mye is i elveløpet og dette gjør at det er mindre enn normalt som skal til før dette skjer. Det ble løsnet opp i noen “ispropper” og tilstanden bedret seg noe. Utviklingen følges nøye og vi krysser fingrene.”

Vi ønsker lykke til arbeidet med å få løypene klare. Medlemmene i Fiskum har gjort en kjempejobb så langt, og vil helt sikket gjøre alt for at rytterne skal få så gode forhold som mulig.

Årets Norgescup i rundbane avsluttes med IF Frøys Skullerudrittet lørdag 7. september.