|

Henrik Farstadvoll nummer 14 i UCI landeveisritt

Ja, det er Henrik Farstadvoll som smiler bredt bak gjørmelaget. Han har all grunn til å være fornøyd med 14.plass u Gylne Gutuer.

Henrik Farstadvoll kjørte inn til en imponerende 14.plass i UCI-rittet Gylne Gutuer søndag. Han var en del av regionlaget til Region Øst som IF Frøy tok initiativet til og som ble ledet av folk fra klubben.

Region Østs lag kjørte i IF Frøys drakter under Uno X Development Weekend. Her fra presentasjonen før lørdagens ritt. Fra venstre Yoel Medhanie, Sebastian Larsen, Lars Hurum, Trym Westgård Holther og Jon Breivold Foto: Espen Hillmann

Region Øst fikk mye TV-tid under Uno X Development Weekend, som består av Lillehammer Grand Pric lørdag og Gylne Gutuer søndag. Spesielt lørdag, hvor TV2 sendte et intervju med Jon Breivold og fortalte hvor spennede prosjektet der unge ryttere får mulighet til å kjøre ritt på dette nivået er.

Innslaget med Jon og om Region Øst starter 1.08.10 ut i lørdagens sending på TV2 som ligger i TV2 sitt arkiv en uke fremover, gutta som skriver seg inn er en del av selve åpningen av sendingen.


Lørdag 3. septmbern kjørte IF Frøy som en del av Region Øst sitt lag UCI-rittet Lillehammer GP. Laget besto av ryttere fra fire av regionens klubber som ikke har nok ryttere til at de kan stille eget lag. Regionen gir gjennom disse rytterne en mulighet til å kjøre UCI ritt som de normalt ikke ville ha mulighet til.

Laget hadde lørdag fem ryttere til start: Yoel Medhanie og Sebastian Larsen (IF Frøy), Jon Breivold (Bygdøy IL), Trym Westgård Holther (Smaalenene) og Lars Hurum (Rye).

Rittet skulle først forsere tre tøffe bakker før det til slutt avsluttet med 10 km opp til Hafjell med 7,4 prosentstigning. Totalt skulle over 3000 høydemeter forseres. Planen var å spare så mye krefter vi kunne slik at vi hadde noe å kjøre med i den siste bakken. Da rytterne skulle ned fra Svingvoll startet regnet, så de siste 30 km inn mot bakken ble meget tøff.

Sebastian Larsen som tidlig tatt på seg hjelperytter rollen da han kjente ikke formen var på topp gjorde de siste anstrengelser for å hjelpe Jon og Trym. Lars Hurum hadde teknisk uhell og måtte bytte sykkel, denne var dessverre ikke helt passende til Lars som sammen med Yoel fikk trøbbel opp bakken. Begge viste stor moral og syklet til mål selv om de ble tatt ut av rittet et stykke ned i bakken. VI hadde derfor to ryttere til mål hvor Trym Westgård ble vår bestemann på en flott 28 plass, mens Jon kjørte inn til en 40 plass.

Her ligger lørdagens resultater.

Søndag 4. september var det Gylne Gutuer som sto for tur for Region Øst sitt lag. Denne dagen kjørte regionen med følgende ryttere: Henrik Farstadvoll, Allan Dahl Johannson og Sebastian Larsen (IF Frøy), Trym Westgård Holther (Smaalenene), Lars Hurum (SK Rye).

Regnet dagen før, om  natten og på morgenen før start hadde gjort løypa veldig gjørmete. Rittet er på 165 km hvor hele 40 seksjoner på grusvei skulle forseres. Allerede på starten av den andre av de østlige rundene var nesten 1/3 del av feltet allerede tatt ut. Allan Dahl Johannson og Sebastian Larsen var ryttere som hadde hatt problemer. Lars Hurum slet også og lå i gruppe 2, så bare Trym Holther og Henrik Farstadvoll var med i det 50 rytter store hovedfeltet. Trym var dessverre involvert i to velt og på runde 3 kom han spaserende opp bakken med sykkelen på skulderen. Med brukket girøre og knekt ramme hadde han dessverre ingen mulighet til å fortsette.

Henrik fortsatte å kjøre imponerende, men kom akkurat ikke med i det avgjørende bruddet. Han fortsatte derimot å være en av de mest aktive i det som var igjen av hovedfeltet rundt 1 minutt bak bruddet.

Henrik spurtet til slutt nummer 14, en fantastisk prestasjon av han. Han var med det 4 beste norske rytter og den beste første års senior.

Her finner du søndagens resultater.

Med på laget skulle også frøyerne Aleksander Nilsen og Jesper Røn ha vært, men begge disse var dessverre ute med sykdom. Aleksander tok jobben opp til Lillehammer og hjalp til med både langing, service og annen støtte for laget.