|

Henrik dobbel vinter-verdensmester

VERDENSMESTER: Henrik Farstadvoll jubler over seier i VM i vintertrialon.

Lørdag 5. februar ble Henrik Farstadvoll verdensmester i vintertriatlon for juniorer. Dagen etter gjentok han prestasjonen i mixed double sammen med Victoria Nitteberg fra Nesodden.

Lørdagens konkurranse bestod av løp, sykling og ski, som hver ble gjennomført to ganger. Etter første løpeetappe lå Henrik på tredjeplass, 15 sekunder bak lederen. På den første sykkeletappen var han suveren, og fra da var det liten grunn til å se seg tilbake for Frøy-junioren. Han kom i mål langt foran nestemann.

I søndagens konkurranse var Henrik Farstadvoll og Victoria Nitteberg like suverene, og var nesten to minutter før neste lag i mål.

Verdensmesterskapet gikk i ministaten Andorra mellom Frankrike og Spania. I 2023 er Lillehammer arrangørsted,

IF Frøy er fersk medlem av Norges Triatlonforbud, og klubben er stolt over at vi nå har en triatlonverdensmester i våre rekker. Også i NM på Heistadmoen nylig gjorde IF Frøy seg godt bemerket. Der tok Martion Farstadvoll sølv i juniorklassen, mens Henrik gikk opp i senior og ble nummer åtte. Han ble imidlertid slått av Jonas Nermoen, som tok en meget sterk fjerdeplass i senior. Felix Reinemo var best i aldersklassen 20-24 år