|

Heldig-Erik med rapport fra sykkel-Mallorca

Fornøyde frøyere koser seg på sykkelen på Mallorca.

Erik Kay er en av mange frøyere på Mallorca i disse dager. Her kan du lese hans rapport.

Jeg har fått mange gode råd, forslag og anbefalinger av syklister i IF Frøy. 

Erik Kay sammen med Jan Henrik Abelvik (med sykkel) i Port de Soller

Ett var å gå til innkjøp av Velominati/100rules. Her får man en god innføring i god oppførsel til medsyklister og andre trafikanter. I tillegg vies en stor del til stil, noe som ikke må undervurderes når de fleste av oss sykler rundt på en finanskrise. Her skal sykkelen være lett mens egen kropp kommer i annen rekke. Vær vennlig å ikke bruk drikkesekk når du sykler på en doning til 80 løk.

Et annet råd var å bli med sykkelvenner til Mallorca. Dette virket veldig spennende. Bianchi og jeg  har hatt mange ferier og turer i Italia. Landet med de peneste syklene og de tøffeste bakkene. Jeg har vært over Stelvio, Gavia, Mortirolo, Ghisallo og Sormano. Der hvor Coppi , Salvoldelli og Bartali  har vært.

I 2019 reiste jeg første gang til Mallorca. Nå skulle det sykles på samme veier som Delgado, Fletcha og Contador. Jeg gleda meg til å komme meg ut på “upløyd mark” Jeg husker ikke akkurat hva jeg tenkte etter første tur. Det jeg vet, etter min første uke var at jeg var sikker på å reise hit igjen. Sa Calobra, Puig Major, Soller  med sine 32 serpentinere i tillegg til et fantastisk veinett rundtomkring på øya godt rammet inn av steingjerder, grønne enger, olivenlunder, mandeltrær og vinranker. Triller man innom en av øyas mange landsbyer og finner byens sentraltorg oppdager man lokalbefolkningen som møtes over en espresso eller et slag kort.

Pandemien kom med påfølgende opplevelsesrike sykkelturer i Norge. Høsten 2021 ble det en ny uke på Mallorca, som igjen ga mersmak.

Så her er jeg igjen sammen med 20 medlemmer av IF Frøy. Her sykles det kort, langt, fort, rolig, bratt og flatt. Det spises og drikkes. Ved frokosten planlegges dagens turer. Her er noe for alle i forhold til hvilken intensitet man ønsker. Ved middagen kommer referater og mer eller mindre sanne historier av dagens opplevelser. Jeg elsker å snakke om watt, særlig til de som ikke er interessert.  Jeg registrerer at de fleste spiser i ca en time, hvilket betyr at buffeten er god og kaloriuttaket i løpet av dagen er stort.

De som kjenner meg vet jeg liker å dra på tur, liker å trene og liker å spise. Når jeg i tillegg får vært sammen med Trine og en fantastisk bukett av Frøysyklister, ja da har man det bra.

Så til dere som ikke har vært her vil jeg si, prøv en langhelg eller en uke. Bo på hotell eller i leilighet. Lei sykkel eller ta med egen. Utleiemarkedet er mangfoldig. Liker man krevende terreng og bakker tar man en tur på vestkysten. For meg er det øyas indrefilet i forhold til sykkelterreng. Man får følelse av at veiene er skapt for syklister. I tillegg ligger de pittoreske landsbyene tett akkurat som på den flatere delen av Mallorca.

Når du parkerer sykkelen etter dagens tur venter en buffet med god mat, lokal vin på bordet som er omkranset av gode venner.

Da tenker jeg, jeg er heldig.

Håper å treffe flere av dere på Mallorca. Jeg tauer og guider gjerne.

PS: Du finner massevis av poster og flere bilder fra Mallorca i Frøys Facebook-gruppe.

På vei opp fra Port de Soller.