|

Hedersprisene for 2022 til Embret og Martin

Jonas Nermoen (til venstre) kan juble som klubbmester sammenlagt og for senior menn i 2022. Sammenlagt klubbmestre ble også Ingvild Myrvang, Eirik Rokke og Madeleine Bakkeli Götz.

Embret Svestad-Bårdseng vant prisen for beste sportslige prestasjon i 2022, mens Martin Farstadvoll fikk ungdomsprisen. Jonas Nermoen stakk av med vandrepokalen som klubbmester sammenlagt.

Prisene ble delt ut under klubbkvelden på Skullerudstua onsdag kveld, Den var som vanlig godt besøkt, med rundt hundre små og store tilstede.

Statuttene for hedersprisen for beste sportslige prestasjon og ungdomsrytter (til og med junior) finnes i klubbens vedtekter. I 2022 var det veldig vanskelig å finne vinnere, på grunn av mange gode resultater og ryttere.

Martin Farstadvoll

Her er begrunnelsen for tildeling av ungdomsprisen

Vandrepokal som tildeles den ungdomsrytter som har hatt størst sportslig framgang i løpet av sesongen. Ungdomsrytter inkluderer juniorklassen.

Vinner av denne prisen er Martin Farstadvoll,

Han har hatt en fantastisk sesong, som startet med to seire i World Series XCO for junior. Gjennom sesongen stod han for en rekke gode prestasjoner, og under NM i Lillehammer ble han norsk mester både i kortbane for junior og sprint 17+.

Den beste prestasjonen var likevel 10. plassen i VM i rundbane for junior.  Fra startplass nummer 45 passerte han rytter etter rytter helt til han kom inn blant de ti beste.

Her er tildeling for prisen for beste prestasjon:

Mamma Line Bårdseng tok i mot prisen for Embret, som er i Spania og sykler.

Vandrepokal utdeles til den rytter med beste sportslige resultater i løpet av sesongen.

Vinneren av denne prisen er Embret Svestad-Bårdseng.

Embret hadde sine første sykkelår i IF Frøy, og fikk god opplæring av klubbens Mastersryttere. I 2022 var han tilbake i klubben, selv om han syklet for kontinentallaget Team Coop. Til tross for skader og sykdom, fikk han en lang rekke gode resultater. Det beste var sammenlagtseieren i UCI-etapperittet Tour Te Fjells. Han ble også tatt ut på det norske landslaget til VM for U23 fellesstart. Her gjorde han en meget god innsats og fikk masse skryt, men et uhell gjorde at han ikke var med i finalen.

Embret tok også klatretrøya sammenlagt i Tour of Hellas. Hans sykling der ble sett av mange – blant annet det amerikanske profflaget Human Powered Health. De ble så imponert at de tilbød ham proffkontrakt. IF Frøy er stolt over at vi har en profesjonell landeveissyklist i våre rekker fra nyttår.

Klubbkvelden er også arena for utdeling av premier fra klubbmesterskapene. Den høythengende og flotte vandrepokalen som har gått på rundgang siden 1992, gikk i år til Jonas Nermoen, etter en meget tett konkurranse med Andre Johansen. Jonas vant seniorklassen, som i år var den med flest deltakere sammenlagt. Andre vinnere sammenlagt var Ingvild Myrvang i kvinner senior, Madeleine Bakke Götz i kvinner senior og Eirik Rokke i menn 15-16 år.

Det ble også delt ut medaljer i alle enkeltdisiplinene, fellesstart landevei, tempo landevei og terreng.

Alle resultatlistene finnes her.

Et av høydepunktene under kvelden var utdeling av premier i forbindelse med Haukuka, som Dagfinn Bang-Johansen er primus motor for. I dag var det Erik Kay som syklet flest ganger opp – med 52 turer. Siden er Erik blitt syk, og har nå nettopp hatt cellegift. Han fikk rungende applaus og mange hilsener fra Frøy-venner som ønsker han alt vel.

Erik Kay syklet 52 ganger opp til kula under Haukuka. Han fikk mange gode hilsener fra sine venner i IF Frøy etter at han nå er blitt syk. På bildet står primus motor for Haukuka Dagfinn Bang-Johansen sammen med noen av de andre som stod for flest turer opp.