Frøyere med i Swecup på landevei og i terrenget

Emil Longva Berger tok en sterk sjetteplass i Gothenburg MTB Race i helgen.

Flere syklister fra IF Frøy tok turen til Sverige i pinsehelgen og kjørte Swecup – med deltakere både i terrenget og på landeveien.

Aleksander Nilsen stilte i Giro Himledalen i Varberg, og gjorde sine saker veldig bra. Aleksander kjørte offensivt og gikk i brudd i rittet som var på 180 kilometer. Til slutt ble det en sterk femteplass i A-klassen. En veldig god prestasjon.

Aleksander Nilsen kjørte sterkt på landeveien i Sverige.

Noen mil lengre nord var Emil og Halvor med i Gothenburg MTB Race i terrenget. Også mange andre norske syklister.

Det var varmt og krevende løyper, hvor mye handlet om å disponere rittet korrwkt Emil August Longva kjørte inn til sterk sjetteplass.

Med dette dro han også med seg 10 viktige UCI-poeng for fremtidig seeding. Emil August savnet gode klubb kompiser, og håper på større Frøy-gjeng allerede neste år.

Lillebror Longva ved fornavn Halvor, deltok i klasse pojkar 13-14 år. Når man enda ikke har fylt 13 kan det oppleves tøft å sykle tre”varv” i samme løypa som eliten. Fra absolutt bakerste startposisjon jobbet han seg jevnt og trutt oppover lista.

Han konkluderte med at det må trenes mer på å forsere røtter i høy hastighet. Bra vi har et godt utgangspunkt for det i Østmarka

Halvor storkoste seg til tross for røttene, hele helgen på den flotte og intim sykkel arenaen, som også lå tett på artig frisbegolfbane. Det ble minst like mange runder i den, stor suksess!

Støtteapparatet holdt orden på campingen, smurte smørgåssar, pumpet hjul, bar drikke, langet, og heiet.

Oppsummert, et meget godt, kompakt arrangert ritt, høyt sportslig nivå, flotte løyper og med godt vær!

Halvor Longva i aksjon
under Gothenburg MTB Week.